Székelyföldi terrorvádElutasították Beke István fellebbezését

2021. február 23., kedd, Közélet

A Konstanca Megyei Törvényszék kedden délelőtt megalapozatlannak ítélte és elutasította Beke István Attila fellebbezését, melyet feltételes szabadlábra helyezéséért nyújtott be – olvasható a bíróságok honlapján délután közzétett végleges ítélet kivonatában. Alapfokon a Medgidiai Bíróság járt el, mely 2020. december 9-én minősítette megalapozatlannak a folyamodványt.

  • Beke István a 2015-ben szervezett trianoni gyásznapon. A szerző archív felvétele
    Beke István a 2015-ben szervezett trianoni gyásznapon. A szerző archív felvétele

Beke István személyesen nem vehetett részt a tárgyaláson, csütörtökig ismét karanténban van a feketehalmi börtönben, Mihai-Octavian Predescu bukaresti ügyvéd képviselte őt a Konstanca Megyei Törvényszéken. A 4. számú ítélőtanács 41 ügyet tárgyalt le, Beke István fellebbezése volt az első, amit napirendre tűztek.

Beke István a múlt év novemberében a feketehalmi börtönben megfertőződött koronavírussal, ezért a Konstanca megyei Poartă Albă-i börtönkórházban kezelték közel két hétig. Emiatt szabadlábra helyezési kérésének alapfokú tárgyalása is ott érte. A Poartă Albă-i börtönbizottság alig kéthetes tapasztalat alapján nem javasolta szabadlábra helyezését, amit a Medgidiai Bíróság elfogadott. Nem vették figyelembe a feketehalmi börtön kedvező véleményezését, miszerint Beke István elvégzett minden lehetséges tanfolyamot, és jó magaviseletével kiérdemelte volna a szabadlábra helyezést.

Az alapfokú ítélet alapján Beke István legközelebb csak május 25-e után kérheti ismét előzetes szabadlábra helyezését. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 528
szavazógép
2021-02-23: Belföld - :

Húszezernél több áldozata van a járványnak

Ismét háromezer fölé ugrott az újonnan igazolt koronavírus-fertőzések száma, a kórházban fekvőké és a súlyos betegeké is emelkedett, és magas az elmúlt 24 órában történt elhalálozások aránya is. Az országos közegészségügyi intézet figyelmeztetése szerint az új, jobban fertőző brit vírustörzset már az ország 21 megyéjében, gyermekeken is kimutatták, az új esetek 27,3 százalékát bizonyítottan ez okozza.
2021-02-23: Közélet - Bokor Gábor:

Sárgára váltottak az oktatásban (Kovászna)

Az utóbbi két napon, hétfőn és kedden Kovásznán a koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a lakosság egy ezrelékét. Ennek következtében keddtől sárga forgatókönyv szerint zajlik az oktatás a fürdővárosban. Ha továbbra sem csökken a fertőzöttek száma, az egész városra érvényes lesz a sárga forgatókönyv.