KovásznaSárgára váltottak az oktatásban

2021. február 23., kedd, Közélet

Az utóbbi két napon, hétfőn és kedden Kovásznán a koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a lakosság egy ezrelékét. Ennek következtében keddtől sárga forgatókönyv szerint zajlik az oktatás a fürdővárosban. Ha továbbra sem csökken a fertőzöttek száma, az egész városra érvényes lesz a sárga forgatókönyv.

  • A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A szerző felvétele
    A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A szerző felvétele

Becsek Éva, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a következő két hétben, március 19-ig csak az óvodások, a 0–IV. osztályosok, a kilencedikesek, a tizenkettedikesek és a végzős szakiskolai tanulók járnak be órákra az intézménybe. A többi diák otthonról, online vesz részt az oktatásban.

A G Suite internetes platform használatával zajlik az online oktatás. Már korábban sikerült elégséges laptopot, táblagépet beszerezniük, egyrészt saját forrásból, másrészt a megyei tanfelügyelőségen keresztül. A tantestületnek is beszerzik a laptopokat – mondta az igazgatónő.

Gyerő József polgármesternél is érdeklődtünk, milyen kihatással van a fertőzések számának növekedése a város életére. Elmondta, ha városszinten egymást követő tizennégy nap alatt a fertőzöttek számának átlagos aránya egy ezrelék fölött marad, át kell térniük a sárga forgatókönyv szerinti előírásokra. Ez többek között azt jelenti, hogy a vendéglők csak fogadóképességük egyharmadával működhetnek. Jelenleg ötvenszázalékos helyfoglalás lehetséges a kovásznai vendégfogadó egységekben – magyarázta Gyerő József.

A polgármester azt is elmondta, eddig zöld forgatókönyv szerint zajlott az élet Kovásznán, sőt, az év elején volt olyan időszak is, hogy egyetlen fertőzöttet sem jegyeztek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 531
szavazógép
2021-02-23: Közélet - Iochom István:

Elutasították Beke István fellebbezését (Székelyföldi terrorvád)

A Konstanca Megyei Törvényszék kedden délelőtt megalapozatlannak ítélte és elutasította Beke István Attila fellebbezését, melyet feltételes szabadlábra helyezéséért nyújtott be – olvasható a bíróságok honlapján délután közzétett végleges ítélet kivonatában. Alapfokon a Medgidiai Bíróság járt el, mely 2020. december 9-én minősítette megalapozatlannak a folyamodványt.
2021-02-23: Közélet - Fekete Réka:

Oltják a háromszéki pedagógusokat

Háromszéken több mint háromszáz tanító és tanár már beoltatta magát koronavírus-fertőzés ellen, a tanügyiek számára szervezett, február 25–március 1. közötti tömeges oltási időszakra 239 háromszéki pedagógus jelentkezett – tudtuk meg Kiss Imre megyei főtanfelügyelőtől.