KézdivásárhelyA Netpont kínálatában a Polyp Televízió

2021. február 24., szerda, Közélet

Bekerült a Netpont helyi kábelszolgáltató kínálatába a Polyp TV, így a következő időszakban több felső-háromszéki község lakói is követhetik a helyi stúdió műsorait.

A kézdivásárhelyi Polyp Televízió Erdély és a Kárpát-medence egyik legrégebbi, folyamatosan működő vidéki stúdiója. Első adását 1993 karácsonyán sugározta. A kétnaponta készülő, másfél órás helyi műsor hétfőn, szerdán és pénteken 17.30 órától kerül adásba, ismétlésben pedig kedden, csütörtökön és szombaton reggel kilenc órától látható, a műsoridő többi részét a képújság adja. A helyi adást a Nextgen (korában Polyp) hálózatán lehetett vételezni a kezdetektől, egy fejlesztésnek köszönhetően az akkori UPC (ma Vodafone) szolgáltatásába is bekerült, 2017. február 27-től megyei televízióvá lépve elő.

Rövid idő után azonban a Vodafone olyan, anyagilag nem teljesíthető feltételeket támasztott a Polyp TV-vel szemben, amelyek nem tették lehetővé a kis stúdió fennmaradását, az együttműködést így kénytelenek voltak megszakítani. A stúdió munkatársai a szűk anyagi lehetőségek ellenére is igyekeztek bővíteni a helyi műsorszórást Felső-Háromszéken. A közelmúltban a Polyp adása a Netpont helyi kábeltelevíziót szolgáltató vállalkozás kínálatába is bekerült, ezáltal nőtt a Polyp szórási területe, s az addigi Kézdivásárhelyen, Kézdiszentléleken, Szentkatolnán, Gelencén, Imecsfalván és Zabolán kívül jelenleg már Csernáton, Torja, Kézdikővár, Kiskászon, Kézdiszárazpatak, Kézdisárfalva és Kézdiszászfalu lakói is követhetik a Polyp Televízió helyi műsorait.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2021-02-24: Jegyzet - Váry O. Péter:

Anyanyelv, te édes, te keserű /1./ (Városjáró)

Aki sokat jár, sokat lát. És néha nagyon elszomorodik. Kedvét az embernek sok minden szegheti. Átalvatlan éjszaka vagy egy hirtelen előtüremkedő rossz emlék, a járdán keresztben parkoló autó vagy egy trehány útjavítás, szóval, a magánélet apró rezdüléseitől a közélet állandó hatásáig végtelen lehet az okok tára.
2021-02-24: Közélet - :

Csempészeket kaptak el

Bűnszervezet működtetésével és csempészettel gyanúsítanak tucatnyi háromszéki polgárt. A Kovászna megyei rendőrség tegnapi közleménye szerint az intézmény szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai, valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Kovászna megyei irodájának ügyészei hétfőn tizennégy házkutatást tartottak, majd tizenhárom gyanúsítottat bekísértek, közülük hármat 24 órára őrizetbe vettek, végül kettőt hatósági felügyelet alá helyeztek.