Nem lankad a járvány

2021. március 4., csütörtök, Belföld

Nem mutat javulást a koronavírus-járvány tekintetében a kommunikációs törzs legutóbbi jelentése. A közzétett adatok szerint a közel 36 ezer feldolgozott tesztből 4271 esetben azonosítottak friss fertőzést, ami mindössze hét esettel kevesebb mint egy nappal korábban. Továbbra is magas azok száma, akik kórházi ellátást igényelnek, illetve még mindig ezer felett van az intenzív terápiára szorulóké. A törzs jelentése szerint összesen 98 a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozást jegyeztek az elmúlt 24 órában.

Háromszéken az egy nappal korábbinál 11-gyel kevesebb új esetet jelentetettek, összesen 17-et, ezzel 6025-re emelkedett a járvány kezdete óta megbetegedettek száma, a fertőzöttségi mutató pedig 0,93 ezrelékre módosult. A szomszédos Hargita megye is 17 új esettel, összesen 6317 fertőzöttel szerepel az összesítésben, a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató 0,75 ezreléken áll. Nem történt változás az elmúlt huszonnégy órában a vörös zónának számító megyék terén, továbbra is ugyanaz az öt szerepel az összesítésben három ezrelék fölötti fertőzöttségi aránnyal: Brassó, Kolozs, Máramaros, Ilfov és Temes megyék. A legsúlyosabb a helyzet még mindig Temes megyében van, a két hétre számolt, ezer személyre kivetített fertőzöttségi mutató 5,35-ön áll.

Ami a haláleseteket illeti, a legtöbb áldozat hatvan év fölötti volt, és négy kivételével társbetegségektől is szenvedtek. Sem Háromszékről, sem Hargita megyéből nem jelentettek elhalálozást az elmúlt 24 órában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 212
szavazógép
2021-03-04: Közélet - :

Mentővel ütközött

Közúti baleset történt csütörtökön délelőtt 11-kor Kökösben. Egy hívásra igyekvő SMURD-mentő és egy személygépkocsi ütközött össze.
2021-03-04: Közélet - Szekeres Attila:

Háromszéken egyelőre csak egy alprefektust iktattak be (Ki-ki saját istene segedelmével)

Beiktatták ma hivatalukba a szerdán kinevezett új kormánymegbízottakat és helyetteseket. A tisztségviselők letették a hivatali esküt. Kovászna megyében szerdán felmentették tisztségéből az előző prefektust és két helyettesét, de egyelőre csak egy alprefektust neveztek ki Dulányi-Balogh Szilárd, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) megyei szervezetének elnöke személyében.