KarateÉremben gazdag újrakezdés

2021. március 10., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest karateszakosztályának mintegy 23 versenyzője vett részt a magyar fővárosban rendezett 31. Hungarian Tatami Cup nemzetközi karateversenyen. A háromszéki sportolók hosszú kihagyás után is jól teljesítettek, hiszen 19 dobogós helyezést szereztek.

A megmérettetés egyben kvalifikációs sorozat része is volt, így a karatékák indulási jogot szerezhetnek az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságra, amelynek a finnországi Tampere ad otthont. A versenyen három nemzet 34 egyesületéből mintegy 360 versenyző tette próbára magát. A háromszéki sportolóknak több mint egy éve nem adatott meg a lehetőség, hogy versenyen bizonyítsanak, azonban a hosszú kihagyás után is helytálltak a mezőnyben.

Az MTK Budapest a verseny legeredményesebb egyesületeként végzett, mintegy 55 dobogós helyezéssel, amelyből 19 a sepsiszentgyörgyi sportolók érdeme. A székelyföldi karatékák 8 első, 4 második és 7 harmadik helyezéssel zárták a viadalt. A korosztályos kvalifikációban induló sepsiszentgyörgyi sportolók közül hétnek sikerült pontot szereznie, ebből ketten vezetik a pontlistát.

„Annak ellenére, hogy több mint egy éve nem mérettek meg a versenyzőink, úgy gondolom, hogy méltó helytállásról tehettünk bizonyságot. Mondhatni, egy évig edzőként a sötétben tapogatóztam, fejltesztettem valamit, amiről úgy véltem, hogy jó lesz, ellenben visszajelzésre, visszaigazolásra nem volt lehetőség. A jelen eredmény azt mutatja, hogy a megfelelő forma megvan a versenyzőknél, nyilván némi módosítással, javítással kell folytatni a munkát a továbbversenyzés reményében. Következő biztos versenye a csapatnak az április végén rendezendő WKF magyar bajnokság, amely szintén kvalifikációs viadalnak számít” – nyilatkozta Vass Hunor edző.

Eredmények: * első helyezés: Gödri-Martis Huba (junior, -61 kg), Halmágyi Márk (junior, -55 kg), Jakab Eszter Abigél (U12, +38 kg), Kányádi Mihály (U10, -27 kg), Sala Bíborka (U10, -28 kg), Siklódi Máté Endre (kadét, +70 kg), Török Panka (U14, -42 kg), Vargha Zselyke (U10, +28 kg) * második helyezés: Borbély Eszter (U12, -38 kg), Fazakas Adrienn (U12, -32 kg), Péter-Csiki Csanád (U12, -32 kg), Vitályos Eszter (junior, -53 kg) * harmadik helyezés: Baló Hunor (junior, -76 kg), Bernád Vivien (kadét, -47 kg), Csorba Ede (U21 és felnőtt -60 kg), Fejér Milán (U12, -34 kg), Ianculescu Zsófia (kadét, -54 kg), Olosz Gábor (U12, -34 kg).

A Sport-All Sport Club köszöni a szülők bizalmát, hogy ezen időszakban is elengedték gyerekeiket, illetve az Orex, a Simiro, a Comert-Ata, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, a Real Job Solution, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile és a Tóth-Pál Zálogház támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2872
szavazógép
2021-03-10: Sport - :

A Rangers világelső ötvenöt bajnoki címmel (Labdarúgás)

Fennállása 55. elsőségének megszerzésével a skót Glasgow Rangers egyedüli éllovassá lépett elő azon a világranglistán, amelyet a bajnoki címek száma alapján tart nyilván a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
2021-03-10: Magazin - Iochom István:

Török nemzeti est a Vigadóban

Török nemzeti estre került sor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében nemrég. Az est házigazdái Ayten Kurnaz és Halis Özcan, a Heal the Earth! projekt törökországi önkéntesei voltak.