Háromszéki oktatásVörös forgatókönyv Dobollón és környékén

2021. március 22., hétfő, Közélet

Az elmúlt héthez viszonyítva hat háromszéki oktatási egységgel több tér át mától a járványügyi vörös forgatókönyvre, ahol óvodások és iskolások is kizárólag távoktatásban vesznek részt, de huszonhattal megnövekedett a sárga besorolású tanodák száma is.

  • A sepsibükszádi iskola. Fotó: Albert Levente
    A sepsibükszádi iskola. Fotó: Albert Levente

A kommandói Horn Dávid Általános Iskolában és a hozzá tartozó óvodában két hét online oktatás után a gyermekek visszatérhetnek a csoportokba, illetve a tantermekbe, a mától érvényes sárga forgatókönyv miatt ellenben az V–VII. osztályosok továbbra is otthonról követik a tanórákat. A Dobollói Általános Iskolához tartozó nyolc tanoda (a községközponti általános iskola és a helyi óvoda, valamint a márkosréti, márkosi és dobollóvölgyi elemi iskola és óvoda) minden osztálya és óvodai csoportja mától áttér a vörös forgatókönyvre, Nagyajtán, Árkoson, Baróton, Sepsibükszádon, Gidófalván, Hidvégen, Sepsikőröspatakon, Sepsiillyefalván, Szitabodzán, valamint az említett települések nagyobb iskoláihoz tartozó kisebb egységek egy részében is átváltanak a részleges jelenléttel, vagyis sárga besorolás szerint történő oktatásra, a többi helyen marad a múlt heti változat.

A megyei tanfelügyelőség összesítése szerint ezen a héten a 303 háromszéki oktatási egység közül 202-ben minden óvodás és iskolás részt vehet az osztálytermi órákon, 93 tanodában csak részlegesen, nyolc egységben kizárólag online módon tanulnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1447
szavazógép
2021-03-22: Közélet - Iochom István:

Idén is két díjat hirdetnek

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatóján hirdette meg a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjainak kiírását az idei esztendőre. Az Év Civil Szervezete díjjal a 2020-as év legsikeresebb civil programját lebonyolító nonprofit szervezetet jutalmazzák. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka társadalmi elismerése és népszerűsítése. A magánszemélyek számára kiírt Év Önkéntese díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését.
2021-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Próbaérettségin a végzősök

Ezerkétszáz háromszéki középiskolai végzős részvételével kezdődik ma a próbaérettségi. Függetlenül attól, hogy az érintett iskolában milyen járványügyi forgatókönyv van érvényben, mindenütt személyes jelenléttel tartják a felmérőt.