Próbaérettségin a végzősök

2021. március 22., hétfő, Közélet

Ezerkétszáz háromszéki középiskolai végzős részvételével kezdődik ma a próbaérettségi. Függetlenül attól, hogy az érintett iskolában milyen járványügyi forgatókönyv van érvényben, mindenütt személyes jelenléttel tartják a felmérőt.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az első próba a román nyelv és irodalom, kedden a szaknak megfelelő tantárgyból, szerdán a szakhoz igazodó választott tárgyból, csütörtökön magyar nyelv és irodalomból tartják az írásbeli próbavizsgát. A diákok 8.30 óráig mehetnek be az osztályterembe, a dolgozatírás időtartama három óra. Háromszéken 1053 tizenkettedik osztályos és 151 tizenharmadik osztályos diákot várnak a felmérőkre, előbbiek esetében 736-an magyar tannyelvű osztályban tanulnak, 317-en a román tagozaton. Az esti és a csökkentett látogatású tagozaton százan magyar, ötvenegyen román osztályban végzik a középiskolát. Az eredményeket március 31-én hirdetik ki, ezeket közlik a diákokkal, elemzik egyénileg és osztály-, valamint tantestületi szinten, a tanulók vagy a szülők kérésére a jegyek beírhatóak a naplóba – közölte a megyei tanfelügyelőség.

Szintén márciusban tartják a nyolcadikosok próbavizsgáját, 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, 31-én magyar nyelv és irodalomból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Vörös forgatókönyv Dobollón és környékén (Háromszéki oktatás)

Az elmúlt héthez viszonyítva hat háromszéki oktatási egységgel több tér át mától a járványügyi vörös forgatókönyvre, ahol óvodások és iskolások is kizárólag távoktatásban vesznek részt, de huszonhattal megnövekedett a sárga besorolású tanodák száma is.
2021-03-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Nap-éj egyenlőség Sugásfürdőn

Szebb télbúcsúztatót szinte el sem lehet képzelni, mint ami vasárnap – a tavaszi nap-éj egyenlőség idején – fogadta a Sugásfürdőre érkezőket: ragyogó napsütés, remek állapotú sípálya és rövid sor. Miközben Sepsiszentgyörgy kis üdülőtelepén még a hónak örvendtek a sízők, hódeszkázók, az odavezető úton már a kerékpárosok, gyalogosok és futók élvezték a tavaszi hangulatot.