Teremlabdarúgás, 1. LigaHatodik lett a KSE Futsal

2021. április 1., csütörtök, Sport

A másodosztályban töltött három idény után a KSE Futsal csapata az idei szezonban ismét a hazai teremlabdarúgás élvonalában szerepelhetett, ám a céhes városiak nem igazából lehetnek büszkék mostani teljesítményükre, hiszen mindössze három győzelemmel és tizenhárom vereséggel a hatodik helyen zárták a 2020–2021-es 1. ligás küzdelemsorozatot. Folytatás ősszel, nagyon reméljük, hogy ugyancsak az első osztályban.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

A kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban megtartott teremtornával zárult az 1. ligás teremlabdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása (5–7. helyek), amelyben a házigazda KSE Futsal együttese is érdekelt volt. A céhes városbeli együttes nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét és két vereséggel fejezte be a háromszéki viadalt: a kék-fehérek előbb a Kolozsvári Clujana, majd a Luceafărul Buzău alakulata előtt is fejet hajtottak. A playout legjobb csapatának a buzăui gárda bizonyult, amely magabiztos teljesítménnyel és hibátlan mérleggel zárta a rájátszást. Az utolsó buboréktorna eredményei: Kolozsvári Clujana–Luceafărul Buzău 4–9, KSE Futsal–Kolozsvári Clujana 2–4, Luceafărul Buzău–KSE Futsal 8–7. Az alsóház végeredménye: 5. Luceafărul Buzău (24–12) 15 pont, 6. KSE Futsal (14–18) 5 pont, 7. Kolozsvári Clujana (11–19) 4 pont.

Mivel az ősz folyamán a Dunărea Călărași visszalépett, így idén egyenes ágon nem esik ki csapat az élvonalból. A 2. Ligából a Temesvári CFR jut fel, a bajnokságot a 7. helyen záró Kolozsvári Clujana pedig osztályozót játszik a másodosztály második helyezettjével, a Vrancea megyei Sportul Ciorăști együttesével. Utóbbi csapat nem ismeretlen a háromszéki focikedvelők számára, a Gazda József edzette kézdivásárhelyiek az idei futsal Román Kupa nyolcaddöntőjében sajnos 10–6 arányú vereséget könyveltek el ellenük. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2021-04-01: Sport - :

Cél a motiváció fenntartása (Karate)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztálya a hétvégén rendezte meg a Sport-All Karate Liga második fordulóját. A járványhelyzethez igazodva kiötlötték, hogy egyéb lehetőség híján egyesületen belül teremtenek versenykörülményeket a legkisebb karatékáknak. A háromfordulósra tervezett sorozat célja a versenyrutin és a motiváció fenntartása.
2021-04-01: Sport - :

Karnyújtásnyira a döntő tornától (Kézilabda, utánpótlás)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti lány kézilabdacsapata számára jól sikerült az Érték csoport odavágó-sorozata, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont. A zöld-fehér mezesek két győzelemmel és egy vereséggel zárták a rájátszás első szakaszát, így közel állnak ahhoz, hogy az ország legjobb nyolc együttese közé jutva kiharcolják a döntő tornán való indulás jogát.