Tőkeemelés az OTP-nél

2021. április 7., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Alaptőkét emelt az OTP Bank Románia, a 250 millió lejes injekció következtében a pénzintézet alaptőkéje 2,079 milliárd lejre emelkedik – közölte a bank.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott közlemény emlékeztet arra, hogy tavaly az OTP Bank Románia jelentős fejlesztéseket eszközölt: több új bankfiókot nyitott, növelte digitális szolgáltatásainak a számát (a teljes mértékben online személyi hitellel és az új ügyfeleknek nyújtott online számlanyitási lehetőséggel), új marketingstratégiába fektetett, és 200 új munkatárssal bővítette csapatát. A bank szerint ezek a tevékenységek, valamint a hitelportfólió 13 százalékos növekedése indokolta az alaptőke emelését, amelyet főrészvényesként az OTP Bank Nyrt. jegyzett és fizetett be. Az OTP Csoport idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, romániai leányvállalata 16 éve van jelen a helyi piacon. A mintegy 36 ezer alkalmazottat foglalkoztató csoport 12 országban naponta több mint 18,5 millió ügyfelet szolgál ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-04-07: Pénz, piac, vállalkozás - :

Jövedelmek, költségek

A háztartásokra vetített átlagos havi jövedelem nominális értéke a tavalyi év utolsó negyedében 5384 lej volt, míg személyre lebontva 2099 lej.
2021-04-07: Belföld - :

Meghatotta a minisztert a magyarok fegyelmezettsége

Csíkszeredában több mint 3500-an vettek részt a hagyományos húsvéti ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával. Az eseményt a civil felelősségtudat pozitív példájaként értékelte Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.