Euro 2020Nézők előtt játszhatnak

2021. április 7., szerda, Belföld

A kormány döntése értelmében nézők előtt játszhatják a nyári labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseit – közölte tegnap honlapján az RMDSZ Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztert idézve. A kormány által elfogadott határozat elrendeli, hogy a bukaresti találkozókon a férőhelyek negyedére lehet nézőket fogadni.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Arénában legfeljebb 13 ezer szurkoló vehet részt a mérkőzéseken, betartva az egészségügyi előírásokat. Az európai szövetség (UEFA) által is elfogadott forgatókönyv szerint a nézőket tesztelni és ellenőrizni fogják a meccsek napján, az ezzel járó költségekhez pedig az UEFA is hozzájárul.

„Szeretnénk az EURO 2020 házigazdái maradni, hogy élvezhessük ezt a különleges sporteseményt, amelynek társszervezői lehetünk. Ennek feltétele, hogy vállaljuk annak a felelősségét, hogy a nézők egy bizonyos százalékban visszatérhessenek a lelátókra. Az elmúlt napokban több találkozót tartottunk, hogy a legbiztonságosabb forgatókönyvet tudjuk kidolgozni, ezért nagyon jó hír, hogy a kormány elfogadta a javaslatunkat, és a meccseket a nézők jelenlétében tudjuk megszervezni” – idézte az RMDSZ közleménye Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztert.

A miniszter szerint az Eb történelmi esély a romániai sport számára, hiszen az ország bebizonyíthatja, hogy képes eleget tenni a legmagasabb szintű követelményeknek. Novák Eduárd úgy vélte, a sikeres szervezéssel növelhetők annak az esélyei, hogy Románia ezután is szervezhessen hasonló rangú sporteseményeket. A tárcavezető hozzátette, hogy a különleges élmény mellett a legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága, ezért mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák számukra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-04-07: Belföld - :

Meghatotta a minisztert a magyarok fegyelmezettsége

Csíkszeredában több mint 3500-an vettek részt a hagyományos húsvéti ételszentelésen a járvány elleni rendelkezések szigorú betartásával. Az eseményt a civil felelősségtudat pozitív példájaként értékelte Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.
2021-04-07: Belföld - :

Nem lesz albizottság

A képviselőház házbizottsága elutasította tegnap azt a javaslatot, hogy az alsóház emberi jogi, vallási és kisebbségügyi bizottságán belül alakuljon egy albizottság, amely a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok problémáival foglalkozik.