Nem lesz albizottság

2021. április 7., szerda, Belföld

A képviselőház házbizottsága elutasította tegnap azt a javaslatot, hogy az alsóház emberi jogi, vallási és kisebbségügyi bizottságán belül alakuljon egy albizottság, amely a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok problémáival foglalkozik.

  • Fotó: napocanews.ro
    Fotó: napocanews.ro

A javasolt albizottságnak az lett volna a feladata, hogy a régióban élő románok speciális gondjainak azonosítása végett „konstruktív párbeszédet” folytasson a helyi közigazgatási intézményekkel, a prefektusi hivatallal és a három említett megye közintézményeivel. Jelentéseket fogalmazott volna meg, panaszokat nyújtott volna be az illetékes közintézményekhez, illetve törvényjavaslatokat fogalmazott volna meg a három megyében élő románok védelmében – derül ki a kezdeményezők indoklásából. A javasolt albizottságban az AUR képviselője, Dan Tanasă látta volna el az elnöki, Daniel Ghiţă (PSD) az alelnöki és Alin Coleşa (AUR) a titkári feladatokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2021-04-07: Belföld - :

Nézők előtt játszhatnak (Euro 2020)

A kormány döntése értelmében nézők előtt játszhatják a nyári labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseit – közölte tegnap honlapján az RMDSZ Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztert idézve. A kormány által elfogadott határozat elrendeli, hogy a bukaresti találkozókon a férőhelyek negyedére lehet nézőket fogadni.
2021-04-07: Belföld - :

Gyorstesztek a sportolóknak

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter, valamint Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter aláírták azt a 2021/462/197-es számú közös rendeletet, amely lehetővé teszi a sportolók számára az antigén gyorstesztek használatát.