A vakációban is várják az óvodásokat

2021. április 7., szerda, Közélet

A háromszéki óvodák több mint fele tart nyitva a koronavírus-járvány miatt egy hónapra hosszabbított vakáció idején, szülői igénylésre a helyzet hetente változhat – közölte a megyei tanfelügyelőség.

  • A sepsiszentgyörgyi Hófehérke óvoda. Albert Levente felvétele
    A sepsiszentgyörgyi Hófehérke óvoda. Albert Levente felvétele

Az oktatási minisztérium március 29-én közzétett rendelete szerint a megyei közegészségügyi igazgatóság jóváhagyásával nyitva tarthatnak azok az óvodák, napközi otthonok, ahol a szülők igénylik, hogy gyermekeiket naponta fogadják a pedagógusok. Háromszéken a közel 6500 óvodásból 2300 gyermek szülei nyújtották be vonatkozó igényüket, ami a 152 óvodából 79-et érint, településenkénti eloszlás szerint öt városban és huszonegy községben lesznek nyitva az óvodák.

Lapunk érdeklődésére Kiss Imre megyei főtanfelügyelő elmondta, nincs meghatározva, hogy hány gyermek esetén tarthat nyitva egy kisdedóvó, ahol igénylik, ott mindenképpen meg kell szervezni a gyermekek felügyeletét és foglalkoztatását, akár összevont csoportokban is. A személyzet dolgozhat felváltva, nem kell minden alkalmazottnak minden nap jelen lennie, erről az egységek önállóan dönthetnek – mondotta.

Országos szinten ezen a héten közel hétszáz óvoda tart nyitva, a következő két hétben előreláthatóan kétszer ennyi, majd az utolsó héten ismét felére csökken – közölte a szaktárca.

Mint arról korábban tájékoztattunk, az elemi és a gimnáziumi osztályokban is lehet tevékenységet szervezni a vakáció ideje alatt azokkal a diákokkal, akik feliratkoztak a tananyagpótló órákra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-07: Világfigyelő - :

Éleződik a kelet-ukrajnai helyzet

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár telefonon hívta fel tegnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és kifejezte aggodalmát az orosz haderőnek az ukrán határ menti aktivitásának erősödése és a Donyec-medencei fegyveres konfliktus kiéleződése miatt. Ugyanakkor Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, Moszkva egyelőre nem látja jelét annak, hogy Kijev vissza akarná fogni a harcias retorikát, és hogy kézben tartaná fegyveres erőit a délkelet-ukrajnai demarkációs vonalnál.
2021-04-07: Közélet - Mózes László:

Hetven kilométer egy nap alatt (Háromszéki Erdélyi Kárpát Egyesület)

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Háromszéki Erdélyi Kárpát Egyesület (HEKE) öt tagja: egy nap alatt végigmentek a Baróti-hegység teljes gerincén. Ezt a túrát évente megszervezik, a tavalyi viszont a szükségállapot miatt elmaradt.