Sorompóval és tiltótáblával védik a Perkőt

2021. április 7., szerda, Közélet

Javában zajlik a Perkő alatt a Kézdiszentléleket és Kiskászont összekötő földút korszerűsítése, alapozása. Az önkormányzat a templomtéren behajtani tilos táblát helyezett el, ugyanakkor a kálváriaút első stációjánál sorompóval zárta le az utat, hogy terepjárókkal ne lehessen felhajtani a Perkőre.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A közösségi oldalak bejegyzései szerint az intézkedés nem aratott osztatlan népszerűséget. A legtöbben azt is elfelejtik, hogy a Perkő nem közterület, annak tulajdonosa a kézdiszentléleki római katolikus egyházközség, illetve a Fagus Közbirtokosság.

Balogh Tibor polgármester elmondta: az út felújítása miatt eleve le van zárva a járműforgalom, hogy minél gördülékenyebben haladjon a munka, a kivitelező cég erőgépei miatt amúgy sem lehet ott közlekedni. A Perkőre vezető utat azért zárták le sorompóval – hangsúlyozta az elöljáró –, hogy megakadályozzák a gyepszőnyeg további tönkretételét, hiszen a terepjárók és terepmotorok, illetve négykerekűek tulajdonosainak a rendelkezésére áll más terület is, ahol hódolni tudnak szenvedélyüknek.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a kőszínpad előtti területet szögesdróttal bekerítik és bevetik fűmaggal, hogy visszaállítsák a gyepszőnyeget. „Ez a tér a felső-háromszékiek szent helye, ezért próbáljuk a szépségét megőrizni, azokat, akik gyalogosan kirándulni és imádkozni óhajtanak, továbbra is szeretettel várjuk” – mondotta Balogh Tibor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-07: Közélet - Mózes László:

Hetven kilométer egy nap alatt (Háromszéki Erdélyi Kárpát Egyesület)

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Háromszéki Erdélyi Kárpát Egyesület (HEKE) öt tagja: egy nap alatt végigmentek a Baróti-hegység teljes gerincén. Ezt a túrát évente megszervezik, a tavalyi viszont a szükségállapot miatt elmaradt.
2021-04-07: Közélet - Nagy D. István:

Teljes felújítás tizenöt utcában (Közvilágítás Sepsiszentgyörgyön)

Négy városrészben tervezi a közvilágítás teljes megújítását Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A városi képviselő-testület legutóbbi soros ülésén elfogadták az áfa nélkül 6,3 millió lejre becsült összköltségű beruházás megvalósíthatósági tanulmányát. A munkálatokat az önkormányzat saját forrásaiból állja.