Étkezési utalvány nyugdíjasoknak

2021. április 8., csütörtök, Belföld

Megszavazta tegnap a képviselőház a 2020/115-ös sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely szerint 180 lej értékű étkezési utalványt kapnak a 704 lejes minimális szociális nyugdíjban részesülő, 75 éven felüli személyek.

  • Forrás: hotnews.ro
    Forrás: hotnews.ro

A törvény értelmében a kizárólag meleg ételre költhető havi 180 lejt elektronikus kártyára folyósítják a kedvezményezetteknek. A szociális támogatásra azok a 75 éven felüli személyek jogosultak, akik 704 lejes minimális szociális nyugdíjban részesülnek, valamint a szélsőséges szegénység kockázatának kitett hajléktalanok. A program költségeit európai uniós alapokból fedezik. A kedvezményezettek listáját a helyi közigazgatási hatóságoknak kell összeállítaniuk, illetve frissíteniük. Az ágyhoz kötött kedvezményezettek esetében az önkormányzatok keretében működő szociális szolgálatoknak kell gondoskodniuk a meleg étel házhoz szállításáról. A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 208
szavazógép
2021-04-08: Belföld - :

Ítélethirdetés csak indoklással

Romániában ezentúl csak az ítélet indoklásának közzétételével ítélhető el valaki büntetőjogi perben – döntött tegnap az alkotmánybíróság, amely alaptörvénybe ütközőnek ítélte az erre vonatkozó hatályos rendelkezéseket.
2021-04-08: Belföld - :

Írásbeli megrovást kapott

Jóváhagyta tegnap a képviselőház házbizottsága Dan Tanasă írásbeli megrovásban részesítését, amiért „a képviselői tisztség méltóságát és becsületét sértő” szavakat intézett néhány parlamentbeli kollégájához.