Írásbeli megrovást kapott

2021. április 8., csütörtök, Belföld

Jóváhagyta tegnap a képviselőház házbizottsága Dan Tanasă írásbeli megrovásban részesítését, amiért „a képviselői tisztség méltóságát és becsületét sértő” szavakat intézett néhány parlamentbeli kollégájához.

  • Forrás: zi-de-zi.ro
    Forrás: zi-de-zi.ro

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozója ellen az USR–PLUS két képviselője, Ionuţ Moşteanu és Silviu Dehelean tett panaszt az alsóház március 24-i ülése után tanúsított „faragatlan magatartása és vulgáris nyelvhasználata” miatt. A házszabály szerint ez a legsúlyosabb büntetés ilyen esetekre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2021-04-08: Belföld - :

Étkezési utalvány nyugdíjasoknak

Megszavazta tegnap a képviselőház a 2020/115-ös sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely szerint 180 lej értékű étkezési utalványt kapnak a 704 lejes minimális szociális nyugdíjban részesülő, 75 éven felüli személyek.
2021-04-08: Világfigyelő - :

Magyar konzulátust nyitottak Tádzsikisztánban

Konzulátust nyitott meg tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tádzsik fővárosban, és megnyitóbeszédében hangsúlyozta: Magyarország új lendületet szeretne adni a tádzsik–magyar kapcsolatoknak, hogy ebből még többet tudjon profitálni a két ország.