SugásfürdőMegvásárolja a város a Phoenix Panziót

2021. április 8., csütörtök, Közélet

A jelenlegi tulajdonosok felajánlása nyomán, a felértékelési árnál kevesebbért megvásárolja Sugásfürdőn a sípályákkal átellenben található Phoenix Panziót Sepsiszentgyörgy önkormányzata – döntötte el a városi képviselő-testület legutóbbi soros ülésén.

A vonatkozó határozattervezetet Tóth-Birtan Csaba alpolgármester terjesztette elő. Elmondta, hogy az önkormányzat vételáregyeztető-bizottsága a tulajdonos magánszemélyekkel a hivatásos felértékelő által megszabottnál alacsonyabb árban egyezett ki, így a valamivel több mint nyolcszáz négyzetméteres telken fekvő hétszobás, egyemeletes, 1970-ben épült ingatlant összesen 235 ezer euróért vásárolja meg a város. Ebből az épület és a telek 230 ezer euróért cserél gazdát, míg a további ötezer euró a berendezés (bútorzat, háztartási gépek) ellenértékét jelenti.

A hivatásos felértékelő a múlt év augusztusában készített szakdokumentáció alapján közel 250 ezer euróra becsülte a piaci helyzet alapján az ingatlant.

Az alpolgármester szerint a döntést az indokolja, hogy az épület – mely mindvégig szállásadási célt szolgált – alkalmas erdei iskola jellegű gyermektáborok szervezésére.

Az adásvételt követően a Vadon Egyesület kezelésébe adják az ingatlant, hogy e célra lehessen hasznosítani. Az épület 1970-ben készült el, 1990-ben bővítették, illetve 15 évvel ezelőtt átesett egy alapos korszerűsítésen. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2021-04-08: Kármentő - Kuti János:

Jöjjenek az idegenek?

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a bukarestiek 66 százaléka szerint Romániában a dolgok inkább rossz és csak 10 százalék szerint inkább jó irányba mennek. A közhangulatot nézve valószínű, hogy az ország többi lakói is hasonló véleményen vannak. Szerencsére léteznek, akiknek van elképzelésük Románia lehetséges irányváltoztatásáról. Egy magát ismertnek nevező nem kormányzati szervezet indított egy petíciót ennek érdekében Ki a románokkal a köztisztségekből! címmel. A felhívás fontosabb pontjait április elsején közölték a szerzők.
2021-04-08: Közélet - Ferencz Csaba:

Az Ave Mariák mestere (Szilágyi Zsolt 75 éves)

Bár közel egy évtizede hangja nem tölti be templomainkat, karnagyi „pálcája” nem int figyelemre, Szilágyi Zsolt közöttünk van. Mert vannak dolgok, amelyek kitörölhetetlenül épülnek be a közösség életébe.