Szilágyi Zsolt 75 évesAz Ave Mariák mestere

2021. április 8., csütörtök, Közélet

Bár közel egy évtizede hangja nem tölti be templomainkat, karnagyi „pálcája” nem int figyelemre, Szilágyi Zsolt közöttünk van. Mert vannak dolgok, amelyek kitörölhetetlenül épülnek be a közösség életébe.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Lapunkban megjelent legutóbbi interjújában így fogalmazott: „mindvégig igyekeztem jól szolgálni a várost, a közösséget, szinte nem akadt olyan eset, amikor ne tettem volna eleget itthoni felkérésnek”.

Szilágyi Zsolt az énekes, a karnagy, tanár és művészeti író-szervező háromnegyed századának java részében olyan hőfokon valósította meg a lélekpallérozásban tetten érhető szolgálatot, hogy kényszerű hallgatása időszakában sem hagy közömbösen. Számunkra, akik intésére énekelhettünk, fel-felcsillan a pontosságba öltöztetett művészi szabadság ereje, az egykor őt hallgatók pedig fel-felidézik előadásának határozott és mégis lélekemelő hangulatát. Üdvözítő volt, de marad is, mert a lélekművelés pillanatai nem múlnak el. Tovább élnek a tanítványok lelkében, mindannyiunk lelkében, hiszen mindannyian – valahogyan – tanítványai voltunk.

Isten éltessen, Ave Mariák mestere!

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2021-04-08: Közélet - :

Megvásárolja a város a Phoenix Panziót (Sugásfürdő)

A jelenlegi tulajdonosok felajánlása nyomán, a felértékelési árnál kevesebbért megvásárolja Sugásfürdőn a sípályákkal átellenben található Phoenix Panziót Sepsiszentgyörgy önkormányzata – döntötte el a városi képviselő-testület legutóbbi soros ülésén.
2021-04-08: Közélet - Nagy D. István:

Idén mindenképp nekilátnak (Gombkapcsolásos jelzőlámpák)

Egy korábbi döntés értelmében nyolc ponton gombkapcsolásos közlekedési lámpa elhelyezését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a 12-es országút városon áthaladó szakaszán (Păiuș David út és Oltmező utca), hogy gyorsítsák a forgalmat és csökkentsék a balesetveszélyt. A városi testület legutóbbi soros ülésén frissítették a műszaki és gazdasági mutatókat, eszerint a beruházás értéke meghaladja az 1,33 millió lejt. Az önkormányzat még ebben az évben szeretne nekilátni a megvalósításnak.