Gombkapcsolásos jelzőlámpákIdén mindenképp nekilátnak

2021. április 8., csütörtök, Közélet

Egy korábbi döntés értelmében nyolc ponton gombkapcsolásos közlekedési lámpa elhelyezését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a 12-es országút városon áthaladó szakaszán (Păiuș David út és Oltmező utca), hogy gyorsítsák a forgalmat és csökkentsék a balesetveszélyt. A városi testület legutóbbi soros ülésén frissítették a műszaki és gazdasági mutatókat, eszerint a beruházás értéke meghaladja az 1,33 millió lejt. Az önkormányzat még ebben az évben szeretne nekilátni a megvalósításnak.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A módosításokat tartalmazó határozattervezetet Antal Árpád polgármester ismertette, elmondva, hogy a beruházás műszaki és gazdasági mutatóit tavaly már elfogadták, ezeket most frissíteni kell. Az önkormányzat saját forrásaiból megvalósítandó beruházás célja a gyalogos és járműforgalom biztonságossá tétele, a közlekedési balesetek lehetőségének csökkentése, valamint az országúti forgalom folytonosságának javítása, utóbbi által az üzemanyag-fogyasztás és a levegőszennyezés mérséklése.

A határozattervezet indoklásában az olvasható, hogy az elmúlt években a jelzett útszakaszon jelentősen visszaesett a közlekedés haladási üteme, részben a forgalom megnövekedése, részben a gyalogosátkelők miatt, az útszakasz pedig még balesetveszélyesebbé vált.

A tervek szerint mindkét utcában négy-négy gombkapcsolásos, hangjelzéses lámpát helyeznének el a már meglévő gyalogátjárókhoz, illetve olyan lámpatesteket is, melyek erőteljesebben megvilágítanák az átkelőhelyeket. Emellett az úttestre további, az átkelőhelyekre figyelmeztető jelzést is felfestenek.

Az önkormányzat vezetői pontos határidőt nem közöltek, de lapunk kérdésére jelezték, idén minél hamarabb szeretnének nekilátni a megvalósításnak, mivel a város legforgalmasabb útszakaszáról van szó, és amíg a terelőút el nem készül, ez nem fog megváltozni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2021-04-08: Közélet - Ferencz Csaba:

Az Ave Mariák mestere (Szilágyi Zsolt 75 éves)

Bár közel egy évtizede hangja nem tölti be templomainkat, karnagyi „pálcája” nem int figyelemre, Szilágyi Zsolt közöttünk van. Mert vannak dolgok, amelyek kitörölhetetlenül épülnek be a közösség életébe.
2021-04-08: Közélet - Iochom István:

Elindult a nagycsaládos program (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely önkormányzata a januári ülésen megszavazottak alapján elindította nagycsaládos programját olyan családok számára, amelyek három vagy annál több gyermeket nevelnek. A program számos kedvezményt biztosít a nagycsaládosoknak.