Kozma Viola színfoltjai a Vigadóban

2021. április 13., kedd, Magazin

A zabolai származású, huszonnégy éves Kozma Viola kommunikációs szakember Színfoltok című első egyéni tárlata nyílt meg a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében múlt szerdán. A falakon húsz festmény és grafika látható. A megnyitón a fiatal alkotóval Nánia Hanna beszélgetett.

  • Kozma Viola és Nánia Hanna. A szerző felvétele
    Kozma Viola és Nánia Hanna. A szerző felvétele

Nemrég fejezte be egyetemi tanulmányait a Sapientia EMTE csíkszeredai karán kommunikáció és PR szakon. Az egyetemi évek alatt Csíkszeredában lakott, most már ismét Zabolán él és alkot. Már kiskora óta rajzol, a hobbija mindig a rajzolás volt. A grafika mellett a tanítóképzőben ismerkedett meg a festészettel, és azóta a folyamatos fejlődésre törekszik. Számára ez egy kibontakozási forma. Az utóbbi időben illusztrációkészítéssel is próbálkozik. A Színfoltok címválasztással kapcsolatosan Viola elmondta: azért Színfoltok, mert a kiállított munkák nem egy tematikára épülnek, hanem különfélék és sokszínűek, ízelítőt adnak a nézőnek a fiatal alkotó témavilágából. Viola azt is elárulta, hogy az állatokat ábrázoló fekete-fehér grafikák állnak hozzá a legközelebb, azokat kedveli a leginkább. Kozma Viola első egyéni kiállítása április végéig tekinthető meg a Vigadó Galériában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-04-13: Magazin - Szekeres Attila:

A Mohos fénnyel írt ajándéka

A sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklub online tárlaton mutatja be legutóbbi kiállítását. Az aktív csoport tagjainak 2019-ben készült fotográfiáiból tavaly márciusban kellett volna kiállítást szervezniük, ám épp beütött a járvány, s a szigorítások miatt a tervezett tárlat elmaradt. Reménykedtek a nyitásban, de a helyzet fokozódott. Mígnem egy év után Huszár Szilamér fotóművész előállt az ötlettel, hogy az internet segítségével mutatkozzanak be. Fejenként öt képet kért a tagoktól, s végül Grigorescu Tünde segítségével összeállított egy tárlatra valót: 24 alkotó 115 fotográfiáját. Az eredmény egy 12 perces film, mely Huszár Szilamér YouTube-csatornáján tekinthető meg.
2021-04-13: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Szeszélyes április Mezőföldön

A Felső-Háromszéki medencét elfoglaló Mezőföldet két részre osztja a Feketeügy: felsőre, amely Márkosfalva és Szentkatolna között terül el és alsóra, a Cófalvától Székelypetőfalváig húzódóra, hosszan a Postaút mentén. Felsőmezőföldi mezőnézőnkön hűvös idő fogadott és behavazott április, nem hiába titulálja a nép bolondnak ezt a hónapot. Onnan indultunk ahol a távoli Jégkorszak végén a térség egyik legjobb talaja fejlődött ki. Föld és égi eső viszonyának alakulását ügyeli ott mindenki, nagybani termelők és zöldséges kertművelők egyaránt.