LabdarúgásKét csapat maradt a Szuperligában

2021. április 23., péntek, Sport

A vasárnap életre hívott Európai Szuperliga (ESL) 12 alapító klubjából szerdára csupán kettő maradt elkötelezett. Már csak a Real Madrid és a Barcelona része hivatalosan a projektnek.

  • Florentino Pérez
    Florentino Pérez

Az új sorozat ötlete hatalmas felháborodást keltett világszerte, és az UEFA, a FIFA, de leginkább a szurkolók nyomására a nagy bejelentés után 48 órával hat Premier League-csapat – a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham – jelentette be kiválását. Az ESL-ben maradó hat klub nyilatkozatban reagált és elmondta, tisztában van azzal, hogy figyelembe kell venni a labdarúgás különböző szereplőinek véleményét. Florentino Pérez elnök és Andrea Agnelli alelnök hangsúlyozta, továbbra is hisz a projektben, viszont utóbbi már lemondóan beszélt.

Szerdán újabb csapatok hátráltak ki az új sorozatból. Előbb a spanyol Atlético Madrid, majd az olasz Internazionale jelezte, kilép az ESL-ből, kisvártatva érkezett az AC Milan hasonló bejelentése. A Juventus érdekes megoldást választott, a torinói klub közleményében nem jelentette ki, hogy visszalép az ESL-től, azonban annak megvalósítását bizonytalannak értékelte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-23: Sport - :

Győzelemmel előreléphetnek a rangsorban (Labdarúgás, 3. Liga)

Mindössze két forduló van hátra a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságból. Az 5. csoportban érdekelt háromszéki csapatokra idegenbeli és hazai mérkőzések is várnak az idényzárásig. A pontvadászat 17. körében a Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától az Astra Giurgiu II. ellen lép pályára a Sinkovits Stadionban, míg a Sepsi OSK II. szombaton 17 órától a Plopeni vendége lesz.
2021-04-23: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Kökös, megyénk déli kapuja (Mesélő falvaink)

Új sorozatot indítunk útjára, melyben Kisgyörgy Zoltán, tájaink egyik legavatottabb ismerője a háromszéki falvakat mesélteti. Ezúttal nem mindennapjaikat, fejlődésüket, nehézségeiket mutatja be, hanem történelmükre, egyedi színfoltjaikra, nagy szülötteikre fókuszál könnyeden, színesen, anekdotákkal fűszerezetten. Kíséretében látogathatjuk körbe Háromszéket, tudást és élményt ígér ez a tartalmas utazás, újabb támpontot szülőföldünk jobb megismeréséhez. Jó barangolást!