Most rajtunk a sor

2021. április 23., péntek, Máról holnapra
Farcádi Botond

Önök már bizonyítottak. Azzal, hogy bár az ország legkisebb megyéje vagyunk, s bár a világban sokan és sok helyen temetik a nyomtatott sajtót, újságolvasásban alighanem „világbajnokok” a háromszékiek, mindkét helyi magyar nyelvű napilap tekintélyes olvasótáborral dicsekedhet.

Önök már bizonyították ragaszkodásukat azzal, hogy bár nagyon sokan azt próbálják elhitetni mindenkivel, a fontos információkat a nagyvilágban, az országban zajló eseményekről más csatornákon is össze lehet szedni, ott a tévé, az internet, Önök mégis évek óta kitartanak mellettünk. Önök már bizonyítottak azzal, hogy kíváncsiak, hogy érdeklik Önöket a helyi hírek, a szűkebb környezetünkben zajló események, az itt élő emberek. Önök áldoznak arra, hogy alaposabban megismerjék régiónkat, múltunkat, kultúránkat, művészeinket, alkotóinkat, vállalkozóinkat. Önök még hisznek abban, hogy a tájékozottság, az olvasottság fontos ahhoz, hogy ne csak éldegéljünk, hanem tartalmas életet éljünk szülőföldünkön.

Több mint egy éve már, hogy berobbant életünkbe a koronavírus-járvány, s mint mindenre, a lapkiadásra, a sajtó helyzetére is hatással volt. A sokkhatás nem került el bennünket sem: a hirdetési piac összeesett, bevételeink jelentős része odalett. A posta leépülése nyomán az elmúlt évek során amúgy is egyre nehézkesebbé és drágábbá vált a lapkihordás, magunknak kellett átvállalnunk a lap házhoz szállításával járó szervezést, munkát, a lap kihordásának, házhoz szállításának költségeit. A gyökeresen megváltozott gazdasági környezetben a megnövekedett kiadásokat már nem tudtuk fedezni, így le kellett mondanunk olvasóink talán legkedveltebb lapszámáról, a szombati Hétvége lapszámról. Önök mindezek ellenére kitartottak mellettünk.

Most rajtunk a sor, hogy valamiként megháláljuk ragaszkodásukat. Bár szombati lapszámunkat gazdasági és terjesztési nehézségek miatt visszaállítani nem tudjuk, mától az eddigi 12 helyett 16 oldalas Hétvége-kiadással jelentkezünk minden pénteken. Riport, interjú, véleményanyagok, háttérelemzések, olvasói levelek, helytörténeti sorozat, keresztrejtvény, recenziók, kritikák, tárcák, szépirodalmi alkotások – terveink szerint a napi híreken, tudósításokon túl ilyen és hasonló írásokat kínálunk Önöknek hétvégi olvasmány gyanánt, megköszönve bizalmukat és ragaszkodásukat a laphoz. Tudjuk, hogy Önök, olvasóink nélkül nincs újság: a továbbiakban is azon leszünk, hogy hű krónikásai legyünk a háromszéki, székelyföldi mindennapoknak, hiteles információkkal, tartalmas olvasmányokkal, érvelő-elemző vagy éppen ismereteinket gyarapító írásokkal szolgáljuk önöket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-23: Belföld - :

Lazítások jöhetnek, de csak június elsejétől

Június elsejétől elkezdődhet a járványügyi korlátozások lazítása, de ez nem jelenti azt, hogy akkortól „minden visszatér a normalitásba”, hanem azt, hogy megtesszük az első fontos lépést ebbe az irányba – jelentette ki tegnap Florin Cîţu miniszterelnök. Hasonlóan nyilatkozott Klaus Iohannis államfő is, de hozzátette: van remény arra, hogy a nyár folyamán ez is teljesüljön – ha elegendően beoltatják magukat.
2021-04-23: Közélet - Nagy D. István:

Tisztázná az önkormányzat a volt prefektus búcsúajándékát (Sepsiszentgyörgyi Kulturális Központ)

Intézményi meghallgatást kért tegnap Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a prefektúrától. Ennek célja, hogy az önkormányzat és a kormányhivatal képviselői közösen tisztázzák annak a keresetnek a tartalmát, mellyel Iulian Todor korábbi kormánybiztos a közigazgatási bírósághoz fordult a megyeszékhelyi kulturális központ megépítése érdekében kötött hármas társulási szerződés miatt. A polgármester szerint a meghallgatáson azt szeretnék megtudni, mi a további célja a kormányhivatalnak, ettől függ ugyanis, hogy mit lépnek a szerződő felek.