BirkózásIncze Kriszta Európa-bajnoki bronzérmes

2021. április 26., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Incze Kriszta bronzérmet nyert a 65 kilogrammos kategóriában a Varsóban megrendezett birkózó-Európa-bajnokságon. A zöld-fehérek 24 éves versenyzője vigaszágon jutott kisdöntőbe, ahol az azeri Irina Petrovna Netrebénál bizonyult jobbnak.

  • Fotó: uww.org
    Fotó: uww.org

Hétfőn rajtolt és vasárnap ért véget Lengyelországban a 2021-es birkózó-Európa-bajnokság, amelynek Incze Kriszta és Cătălina Axente személyében két sepsiszentgyörgyi indulója is volt. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolói a jó szereplés reményében utaztak Varsóba, hogy feledtessék a márciusi olimpiai kvalifikációs tornát. Ez részben sikerült is, hiszen Incze a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel, azonban Axente a hetedik helyen zárta a kontinenstornát.

A megszokottól eltérően Incze Kriszta nem a 62, hanem a 65 kg-os súlycsoportban birkózott, és ballábbal rajtolt számára az Eb. A háromszéki sportolólány a selejtezőben a későbbi döntős és ezüstérmes ukrán Tetiana Rizskóval találkozott. A tavaly világkupa-győzelmet ünneplő Rizsko hátrányból felállva és a párharc végén fordítva 4–3-ra győzött, s remek birkózással meg sem állt a döntőig. Ennek köszönhetően Kriszta vigaszágon folytatta tovább, következő ellenfele az orosz Liubov Ovcharova volt. A szoros mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult, ám mivel ellenfelének sárga lapja volt, így a szentgyörgyi birkózónk küzdhetett a bronzéremért. A harmadik helyért kiírt párharcban Incze az azeri Irina Petrovna Netrebával találkozott, és 4–3-ra nyert.

„Egyáltalán nem volt könnyű, miután kikaptam, érzelmileg összezuhantam. Nagyon nehezen tudtam lelkileg összeszedni magam, viszont a végére valahogy sikerült. Európa-bajnok szerettem volna lenni, úgy érzem, ebben a kategóriában mindenkinél jobb vagyok. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, azonban örülök, hogy legalább megvan a bronzérem. Ha nem nyertem volna érmet, nagyon csalódott lennék” – nyilatkozta Incze.

A 72 kilogrammos súlycsoportban Cătălina Axentének rövidre sikeredett a varsói Eb., mivel már a nyitókörben kikapott orosz Jevgenyija Zaharcsenkótól és végül a hetedik lett.

Eredmény: * 65 kg: 1. Irina Ringaci (Moldova), 2. Tetiana Rizsko (Ukrajna), 3. Incze Kriszta Tünde és Aleksandra Wolczynska (Lengyelország) * 72 kg: 1. Alla Belinszka (Ukrajna), 2. Juliana Vaszileva Janeva (Bulgária), 3. Dalma Caneva (Olaszország) és Jevgenyija Zaharcsenko (Oroszország)… 7. Cătălina Axente.

 

Elvesztett döntők sorozata

Az elmúlt hétvégén Székelyudvarhely adott otthont az ifjúsági 3-as (U15) birkózók Román Kupa döntőjének, amelyen a Sepsi ISK képviseletében négy versenyző vett részt. Varga Maya (30 kg) aranyéremért harcolt, sajnos veszített és a második pozícióval vigasztalódott. Hosszú Szabolcs (57 kg), Dumitru Victor (85 kg) és Ilyés Norbert (100 kg) kisdöntőben volt érdekelt, ám ők is vereséget szenvedtek és ötödikként végeztek. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-26: Sport - :

Elhunyt Monspart Sarolta

Hetvenhat éves korában szombat reggel meghalt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója. A család tájékoztatása szerint az első magyar világbajnok tájfutó hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.
2021-04-26: Sport - :

Kettős győzelem és bennmaradás (Asztalitenisz, Szuperliga)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC férfi asztalitenisz-csapata az odavágó után megnyerte a Besztercei MSK elleni visszavágót is a Szuperliga alsóházában, és kettős győzelemmel kiharcolta az élvonalban való bennmaradást. A Simon Teodor irányította együttes szombaton 3–2-re győzedelmeskedett.