KerékpározásThibaut Pinot nem indul a Girón

2021. április 26., hétfő, Sport

Hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt a Giro d’Italián Thibaut Pinot, aki az olasz országúti kerékpáros körversenyen a Groupama-FDJ csapatkapitánya lett volna.

  • Thibaut Pinot. Fotó: cyclingweekly.com
    Thibaut Pinot. Fotó: cyclingweekly.com

„Nem vagyok olyan kondícióban, hogy csillogni tudjak a Girón. Értelmetlenül szenvednék, nem lennék abban a helyzetben, hogy segítségére legyek a csapatomnak. Ez még csak nem is forma kérdése, a hátfájdalmam egyszerűen megakadályoz abban, hogy versenyképes legyek” – indokolta döntését közleményben a harmincéves kerekes. A 2014-es Tour de France harmadik helyezettje nagyon csalódott elhúzódó problémája, a kialakult helyzet miatt, de egyben már előre tekint és igyekszik visszanyerni korábbi formáját. „Semmilyen céldátum nincs kijelölve a visszatérésére vonatkozóan” – közölte a francia istálló.

Thibaut Pinot 60. lett a pénteken véget ért alpesi körversenyen, és utóbb a teljesítményét katasztrofálisnak nevezte. A francia kerekes tavaly augusztus óta küzd a hátával, amikor bukott a halasztott Tour de France első szakaszán. A francia viadalon ennek ellenére végigment, és a 29. helyen végzett. Később elindult a Vuelta a Espanán is, de két szakasz után visszalépett.

A Girót – melyre az alpesi versenyen 27. helyen végző a magyarországi Valter Attila is készül a Groupama-FDJ színeiben – május 8. és 30. között rendezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-26: Sport - :

Kettős győzelem és bennmaradás (Asztalitenisz, Szuperliga)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC férfi asztalitenisz-csapata az odavágó után megnyerte a Besztercei MSK elleni visszavágót is a Szuperliga alsóházában, és kettős győzelemmel kiharcolta az élvonalban való bennmaradást. A Simon Teodor irányította együttes szombaton 3–2-re győzedelmeskedett.
2021-04-26: Sport - :

Egy diadalra az idei döntőtől (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A Brassói Olimpia elleni harmadik elődöntőbeli mérkőzésre készül a Sepsi-SIC csapata, amely ma 16 órától a Cenk alatti városbéli D. P. Colibasi Sportcsarnokban lép pályára. A zöld-fehérek összesítésben 2–0-ra vezetik a brassóiak elleni párharcot, és már csak egy győzelemre vannak hatodik bajnoki döntőjüktől.