Női kosárlabda, Nemzeti LigaEgy diadalra az idei döntőtől

2021. április 26., hétfő, Sport

A Brassói Olimpia elleni harmadik elődöntőbeli mérkőzésre készül a Sepsi-SIC csapata, amely ma 16 órától a Cenk alatti városbéli D. P. Colibasi Sportcsarnokban lép pályára. A zöld-fehérek összesítésben 2–0-ra vezetik a brassóiak elleni párharcot, és már csak egy győzelemre vannak hatodik bajnoki döntőjüktől.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A hatszoros Román Kupa-győztes és négyszeres bajnok Sepsi-SIC az elmúlt hét folyamán, szerdán és csütörtökön a Sepsi Arénában fogadta a Brassói Olimpiát, amelyet mindkétszer le is győzött. A hullámzó teljesítménnyel előrukkoló szentgyörgyiek az elődöntő első összecsapását 93–60-ra nyerték meg, a másodikon viszont Zoran Mikes tanítványai semmit sem bíztak a véletlenre, és már az első félidő végére eldöntötték a mérkőzést, amit végül 96–31 arányban nyertek meg. Ennek a két fölényes sikernek köszönhetően a SIC 2–0-ra vezeti az egyik fél három diadaláig tartó viadalt. A két szomszédos megyei csapat között a ma délutáni találkozó lesz a 35. megmérettetés, az egymás elleni örökmérleget pedig a sepsiszentgyörgyiek vezetik 33–1-re. A Cenk alattiak eddig egyetlenegyszer, még 2015 decemberében győzedelmeskedtek a háromszéki lányokkal szemben, és reménykedünk abban, hogy ez alkalommal sem sikerül nyerniük.

Az elődöntő másik ágán a Szatmárnémeti VSK és az Aradi FCC harcol a fináléba jutásért, a párviadalt a spanyol Miguel de Jesus Lopez Alonso edzette VSK vezeti 2–0-ra, miután csapata, kihasználva a hazai pálya előnyét, előbb 83–55-re, majd 84–64-re verte a Maros-parti ellenfelet. Elődöntőjük harmadik meccsét szintén ma rendezik meg 18 órától.

A további eredmények: * 5–8. helyért: Konstancai Phoenix–Kolozsvári U 94–56 és 80–44 (a párharcot kettős győzelemmel a Phoenix nyerte meg), Târgoviște–Agronómia Bukarest 57–63 és 68–47 (összesítésben 1–1 az állás, a sorsdöntő megmérettetést kedden a fővárosban rendezik meg) * 11. helyért: Alexandria–Nagyváradi Rookies 105–43 és 79–34 (a viadal az alexandriai gárda kettős diadalával zárult). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-26: Sport - :

Thibaut Pinot nem indul a Girón (Kerékpározás)

Hátfájdalmai miatt lemondta a részvételt a Giro d’Italián Thibaut Pinot, aki az olasz országúti kerékpáros körversenyen a Groupama-FDJ csapatkapitánya lett volna.
2021-04-26: Riport - :

Mi hull ki, mi marad meg az idő rostáján? Kápolnásfaluban mi tart meg? (Bánja-e a székely? 17/2.)

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.