Hatósági felügyelet alatt a volt miniszter

2021. április 29., csütörtök, Belföld

A korrupcióellenes ügyészség közölte, hogy bűnvádi eljárást indított Costel Alexe volt környezetvédelmi, víz- és erdőügyi miniszter ellen, akit 60 napra hatósági felügyelet alá helyezett.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Alexét vesztegetés elfogadásával és sikkasztásra való felbujtással gyanúsítják. Az ügyben bűnvádi eljárás indult egy acélgyár vezetője ellen is vesztegetés és sikkasztás miatt. Costel Alexe tegnap bejelentette, hogy hatósági felügyelet alá helyezték, emiatt önként lemond a Nemzeti Liberális Párt Iaşi megyei szervezetének elnöki tisztségéről, megyeitanács-elnökként azonban továbbra is ellátja feladatait. Alexe ártatlannak nevezte magát tegnap kiadott sajtóközleményé­ben, pártvezetői székből való lemondását azzal magyarázta, hogy nem akarja akadályoztatni az NLP megyei szervezetének működését, sem pedig rossz fényt vetni a politikai alakulatra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-29: Belföld - :

Hírsaláta

MANELÉVEL CSÁBÍTANAK OLTÁSRA. Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampány vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: fontolgatja, hogy manele-énekesek segítségét veszi igénybe az oltáskampány népszerűsítése céljából. Hozzátette: ehhez nincs feltétlenül szükség központi szintű döntésre és szervezésre, az oltáskampányt ugyanis egyénileg is támogathatja bárki a maga közösségében.
2021-04-29: Belföld - :

Védik a külföldön dolgozók érdekeit

A külföldön munkát vállaló román állampolgárok védelmében sürgősségi rendelettel módosította a munkaközvetítők kötelezettségeit tegnapi ülésén a román kormány.