Megyei kórházFiatalok is vannak az áldozatok között

2021. április 29., csütörtök, Közélet

Az elmúlt héten tizenegyen hunytak el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a koronavírussal összefüggő betegség miatt, köztük egy harmincegy éves páciens is, akit többek között epilepsziával kezeltek, de az utóbbi hetekhez hasonlóan több nagyon súlyos esetet jegyeztek.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A megyei kórház vezetőségének tegnapi tájékoztatása szerint harminchat igazoltan koronavírusos beteget kezelnek, akik közül huszonnyolcan a fertőzőosztályon, ketten a COVID-sebészeten fekszenek, hat pácienst pedig az intenzív terápián ápolnak, utóbbiak közül egy szorul lélegeztetőgépre. A négy gyanús esetből és a fertőzöttek közül egy-egy páciens kilenc év alatti gyermek. Az elmúlt hét nap alatt harminckét koronavírussal kezelt beteget utaltak ki – közölték. Dr. Roșu Mátyás orvos igazgató elmondta, a kórházba beutalt koronavírusosok száma az elmúlt napokban csökkent, a korábbihoz képest azonban több a fiatal. A járóbeteg-rendelőkben közel 20 százalékkal kisebb a forgalom, mint a járvány előtti időszakban, de magasabb, mint fél évvel ezelőtt és egyre növekvőben van: az emberek lassan kezdenek visszatérni, oldódott az egészségügyi intézmények iránti félelem – hangsúlyozta.

Az ortodox húsvét idején a megyei kórház a megszokott ünnepnapi rend szerint dolgozik, működnek az ügyeleti vonalak, a sürgősség és a sürgősségi laboratórium, végeznek PCR-teszteket és bármilyen sürgősségi beavatkozást is, egyedül a járóbeteg-rendelő szolgáltatásai szünetelnek – hangsúlyozta András-Nagy Róbert kórházmenedzser.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1517
szavazógép
2021-04-29: Közélet - Nagy D. István:

Ami nem tilos, azt szabad – vagy mégsem? (Anyanyelvhasználat)

Ellentmondásos álláspontot fogalmazott meg sajtótájékoztatóján Ráduly István prefektus a közigazgatásban való anyanyelvhasználatot illetően, egy, az általa vezetett intézményhez Előpatak község kétnyelvű településtáblái kapcsán benyújtott – időközben okafogyottnak bizonyult – panaszról számolva be. A panasz egy általa meg nem nevezett honatyától származott, aki azt kifogásolta, hogy a községben a magyarság számaránya nem indokolja a magyar feliratot. Ráduly István az „amit a törvény nem tilt, azt szabad” elv kapcsán fejtett ki felemás véleményt, illetve a panasz kezelését és megoldását illetően is vitatható állításokkal élt.
2021-04-29: Közélet - Fekete Réka:

Ott oltanak, ahol kérik (Koronavírus-járvány)

Lakossági kérésre jövő héttől falvakban is megszervezik a koronavírus elleni immunizálást. Ahol a családorvos vállalja, ott a helyi rendelőben, máshol a megyei közegészségügyi igazgatóság mobil oltópontján végzik a kérelmezők beoltását – tudtuk meg Ágoston Lászlótól. Az intézményvezető elmondta, jelenleg a hét háromszéki oltóközpontban naponta több mint ezerkétszáz személyt tudnak beoltani, a rendelkezésre álló vakcina mennyiségét tekintve ez a ritmus tartható, csupán a lakosság jelentkezésén múlik, hogy mennyien kapják meg mihamarabb a védőoltást.