Az utca hangja

2021. április 30., péntek, Nyílttér

KOVÁCS GÉZA, Ozsdola. A Háromszék április 21-i számában újabb cikkek olvashatók medvekérdésről. Nem tudom, egyáltalán érdemes-e a sajtóban helyet kérni a téma, a pró és kontra álláspontok tömkelegében.

A szabad véleménynyilvánítás okán, nagyon leegyszerűsítve mégis elmondom: úgy gondolom, a vad védelme, a fajfenntartás biztosítása, maga a vadgazdálkodás, az ehhez fűződő gondok, problémák megoldása elsősorban az erre hivatott ágazat feladata kellene hogy legyen, a törvényes előírások betartásával. De minden elveszítette a hitelességét. Ha ebben az irányban haladunk tovább, a szakszerűtlen intézkedések fő vesztesei a vadgazdálkodással megbízott társaságok lesznek, ennek következtében pedig a gondozás és védelem nélkül maradt vadállomány. A medvéket egyébként nem etetjük, esznek ők...

N. N., Sepsiszentgyörgy. A hosszú tavaszi vakáció idején 81 éves dédnagymamája vigyázott a hét­éves unokámra, mert mindenki másnak dolgoznia kellett a családban. Nem volt ez egyszerű senkinek, és az időjárás sem nagyon segített, a legtöbbet a négy fal között ültek. Épp ezért bánt, hogy amikor egyszer kisütött a nap, kimentek a (László Ferenc utcai) tömbház elé, és a kislány néhány virágot rajzolt a járdára, a szomszédok rögtön szóvá tették, hogy ezt nem kellett volna. Hát a járda tudtommal közterület, rongálás pedig nem történt. Illetve mégis: a dorgálást értetlenül hallgató gyermeki lélekben. Megértem, hogy a járvány mindenkinek megnehezítette az életét, de azt hiszem, hogy egy kevés egymás iránti jóindulattal mindent könnyebb lenne elviselni...

G. PÉTER, Sepsiszentgyörgy. Az idő felmelegedésével egyre több kerékpáros jelenik meg a városban, ami nagyon örvendetes, csak az a kár, hogy nem mindenki ismeri a közlekedési szabályokat, aki nyeregbe pattan. Most egyre hívnám fel a figyelmet: a biciklin levő személynek a járművekre vonatkozó előírásokat kell betartania, tehát nem hajthat át a zebrán, hanem le kell szállnia, és át kell tolnia maga mellett a biciklit a gyalogátjárón. Utána aztán ismét felülhet és tekerhet tovább.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2021-04-30: Nyílttér - Gyila Sándor:

Néhai dr. Benedek Géza radioaktív akácméze (Derűs morzsa a csernobili atomkatasztrófa rémtörténetéhez)

Harmincöt éve annak, hogy a csernobili atomerőmű 4-es reak­tora kiszabadult az emberi ellenőrzés alól. Tervezési hibák, súlyos mulasztások vezettek a katasztrófához. Arról, ami akkor Csernobilban történt, könyvtárnyi információ gyülemlett fel a világhálón, ezzel egy napilap papírferlületén képtelenség versenybe szállni. De egy derűs (székely) morzsát talán mi is hozzáadhatunk az atomkorszak eme rémtörténetéhez.
2021-04-30: Közélet - :

Szent György gyermekrajzokon (Nyílttér)

A kulturális és hagyományőrző Szent György Napokhoz kapcsolódóan a Pro-Pinocchio 2014 Alapítvány idén első alkalommal hirdette meg a Szent György, a hős lovag című, megyei szintű rajzpályázatot. Az eseményt a Pinocchio Napközi Otthon és a Krisztus Király-plébánia kezdeményezte és bonyolította le.