Magyarellenes falragaszok Beregszászon

2021. május 4., kedd, Világfigyelő

Fenyegető tartalmú, magyarellenes falragaszok jelentek meg vasárnap, az ortodox húsvét hajnalán a kárpátaljai Beregszászon.

„Késhegyre a magyarokkal!” – volt olvasható a plakátokon. Az ismeretlen fenyegetőzők egy hetet adtak arra, hogy a magyarok „elhagyják az ukrán földet”. Ellenkező esetben, mint írták, megmérgezik őket, „akár a patkányokat”. „Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” – zárult az üzenet.

Az eseményről az elkövetők a legnépszerűbb közösségi portálon osztottak meg fényképeket, majd miután a rendőrség nyomozást indított, eltávolították a bejegyzést.

A kárpátaljai magyarok és szervezeteik, valamint a megyében működő magyar külképviseletek korábban már több ízben kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket. Legutóbb az ungvári járási Szürtében, illetve a beregszászi járási Tiszapéterfalván jelentek meg magyarellenes falfirkák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 634
szavazógép
2021-05-04: Világfigyelő - :

Erősíteni kell az Európa Tanács szerepét

Fontos erősíteni az Európa Tanács (ET) szerepét, és nem lehet hagyni, hogy a sokkal erősebb anyagi és politikai eszközökkel rendelkező Európai Unió elhalványítsa annak mandátumát – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter az Országgyűlés külügyi bizottságának tegnapi ülésén.
2021-05-04: Világfigyelő - :

Rossz lenne a határmódosítás (Balkán)

Mindenkinek rossz lenne a határok módosítása a Balkánon – jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter tegnap Berlinben, hangsúlyozva, hogy hazájának semmi köze a volt Jugoszlávia térségének újrarendezéséről szóló, ismeretlen szerzőjű informális diplomáciai feljegyzéshez, amely a napokban bukkant fel a nemzetközi sajtóban.