Telt házas előadások

2021. május 4., kedd, Belföld

Kísérleti jelleggel (csaknem) telt házzal tartanának előadásokat májusban Bukarestben – nyilatkozta tegnap a főváros prefektusa, Alin Stoica. Ezzel azt tesztelik, hogyan lehet nagyobb csoportok részvételével zajló eseményeket tartani – számolt be a Hotnews hírportálra hivatkozva a Transindex.

A prefektus úgy nyilatkozott, hogy május 14-én és 15-én a kulturális minisztériummal közösen szerveznek kísérleti jelleggel előadásokat a bukaresti Nemzeti Operában és a bukaresti Nemzeti Színházban. Az előadásokat szinte telt ház előtt játsszák majd, és az eseményen való részvétel feltétele az lesz, hogy a nézők legyenek beoltva a COVID-19 elleni vakcinával. Elmondása szerint, ha a fertőzöttségi arány az említett határérték alá esik, akkor az előadótermek és az éttermek 50 százalékos kapacitással működhetnek, a szabadtéri rendezvényeket pedig 300 fő részvételével lehet szervezni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-05-04: Belföld - :

Az órabérünk egyharmada az uniós átlagnak

Romániában sokat növekedtek a bérek az uniós csatlakozás óta, de az átlagos órabér még kevesebb mint harmada, a dolgozói szegénység pedig majdnem kétszerese az európai uniós átlagnak – mutatott rá a munka ünnepe alkalmából írt Facebook-bejegyzésében szombaton Raluca Turcan munkaügyi miniszter.
2021-05-04: Belföld - :

Egyezkedés az oltási igazolványról

Az RMDSZ reméli, hogy a magyar és a román külügyminiszter rövid időn belül be tudja jelenteni a két ország közötti kétoldalú megállapodást az oltási igazolás elismeréséről – közölte az RMDSZ szóvivője.