Egyezkedés az oltási igazolványról

2021. május 4., kedd, Belföld

Az RMDSZ reméli, hogy a magyar és a román külügyminiszter rövid időn belül be tudja jelenteni a két ország közötti kétoldalú megállapodást az oltási igazolás elismeréséről – közölte az RMDSZ szóvivője.

Hegedüs Csillát a Transindex kérdezte arról, hogyan állnak a tárgyalások a két ország közötti oltási igazolások elfogadása terén, illetve mikorra várható az egyezség megkötése. Magyarországon szombattól csak védettségi igazolvánnyal lehet rendezvényekre járni, magyar és román kettős állampolgársággal rendelkezők a Romániában beoltottak vakcinaigazolványát azonban egyelőre még nem ismerte el a magyar állam. Bár a magyar kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kössön kétoldalú megállapodásokat a számukra „fontos országokkal” egymás védettségi igazolványainak elfogadásáról, ezt – Montenegróval és Szerbiával ellentétben – Romániával még nem kötötték meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 636
szavazógép
2021-05-04: Belföld - :

Telt házas előadások

Kísérleti jelleggel (csaknem) telt házzal tartanának előadásokat májusban Bukarestben – nyilatkozta tegnap a főváros prefektusa, Alin Stoica. Ezzel azt tesztelik, hogyan lehet nagyobb csoportok részvételével zajló eseményeket tartani – számolt be a Hotnews hírportálra hivatkozva a Transindex.
2021-05-04: Belföld - :

A sajtószabadság napján

Florin Cîţu kormányfő arra biztatta az újságírókat tegnap, a sajtószabadság napján közzétett üzenetében, hogy továbbra is legyenek partnerek a korrekt tájékoztatásban és a koronavírus elleni oltási kampány előmozdításában.