LabdarúgásBúcsúzott az élvonaltól a Hermannstadt

2021. június 4., péntek, Sport

A gól nélküli odavágó után a másodosztályból érkező Mioveni a visszavágóban hátrányból fordítva 2–1 arányban diadalmaskodott az FC Hermannstadt felett. A nagyszebeni csapat három szezont követően búcsúzik az élvonaltól, míg az Argeș megyei gárda tíz év után jutott vissza az első osztályba. Amióta osztályozót rendeznek, először fordult elő, hogy az élvonalbeli alakulat alulmaradt másodosztályú ellenfelével szemben.

  • Fotó: Facebook / CS Mioveni
    Fotó: Facebook / CS Mioveni

A nagyszebeni csapat már a 6. percben emberhátrányba került, Răzvan Dâlbea rövid idő alatt két sárga lapot kapott. A házigazdáknak emberhátrányban is sikerült vezetést szerezniük, a 21. percben Yazalde Pinto lövése a jobb kapufáról pattant a hálóba (1–0). A folytatásban a védekezésre koncentráló Hermannstadt könnyedén hárította ellenfele erőtlen támadásait. A szünet után sem változott a játék képe, azonban a 70. percben az olasz Davide Massaro távoli lövését a menteni igyekvő Ousmane Viera saját kapujába továbbította (1–1). A kitámadó nagyszebeni csapat a 83. percben kettős emberhátrányba került, Cristiano Figueiredo kifutott kapujából, majd Bogdan Rusu próbálkozását a tizenhatos területen kívül elvetődve kézzel védte, így piros lapot kapott. A ráadásban Massaro lövését védte a csereként beállt Ionuț Pop, a kipattanó ismét az olasz játékoshoz került, akinek az előkészítését Andrei Panait a hálóba emelte (1–2).

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-04: Sport - :

Iordănescu helyett Șumudică (Labdarúgás)

A Kolozsvári CFR közösségi oldalán hivatalosan bejelentette, hogy a hétszeres bajnok csapatnak már nem Edward Iordănescu a vezetőedzője. A következő idényben az 50 éves Marius Șumudică irányítja a kincses városi labdarúgókat.
2021-06-04: Sport - :

Vereség a grúz válogatottól (Labdarúgás)

A román labdarúgó-válogatott szerda este felkészülési mérkőzésen 2–1 arányban kikapott a grúz nemzeti csapattól az Ilie Oană Stadionban. A világranglistán 91. grúz együttes történelmi győzelmet aratott Románia felett, eddigi hét mérkőzésükön hat vereség és egy döntetlen volt a mérleg.