LabdarúgásVereség a grúz válogatottól

2021. június 4., péntek, Sport

A román labdarúgó-válogatott szerda este felkészülési mérkőzésen 2–1 arányban kikapott a grúz nemzeti csapattól az Ilie Oană Stadionban. A világranglistán 91. grúz együttes történelmi győzelmet aratott Románia felett, eddigi hét mérkőzésükön hat vereség és egy döntetlen volt a mérleg.

  • Fotó: Federația Română de Fotbal
    Fotó: Federația Română de Fotbal

Az első félórában a mezőnyben zajlott a küzdelemben, majd a 36. percben Ianis Hagi szabadrúgása a keresztlécről pattant vissza, nem sokkal később pedig Denis Alibec közeli lövését a vendégek kapusa bravúrral szögletre tolta. Románia a szünet előtt emberhátrányba került, miután Florin Tănase piros lapot kapott. A második félidőben ellentámadásokra rendezkedett be Mirel Rădoi csapata, vezetést azonban a vendégek szereztek. A 61. percben Georges Mikautadze védhetetlenül lőtt Andrei Vlad hálójába (0–1). Ezt követően Andrei Ivan büntetőrúgást harcolt ki, viszont a tizenegyest Răzvan Marin kapu fölé rúgta. Grúzia a 72. percben kettőre növelte előnyét Giorgi Aburdjania góljának köszönhetően, ám a 78. percben a házigazdák faragtak hátrányukból, miután Ivan megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban (1–2). A hajrában hiába játszott jobban Románia, újabb gólt nem tudott szerezni.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-04: Sport - :

Búcsúzott az élvonaltól a Hermannstadt (Labdarúgás)

A gól nélküli odavágó után a másodosztályból érkező Mioveni a visszavágóban hátrányból fordítva 2–1 arányban diadalmaskodott az FC Hermannstadt felett. A nagyszebeni csapat három szezont követően búcsúzik az élvonaltól, míg az Argeș megyei gárda tíz év után jutott vissza az első osztályba. Amióta osztályozót rendeznek, először fordult elő, hogy az élvonalbeli alakulat alulmaradt másodosztályú ellenfelével szemben.
2021-06-04: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Köpec, a mártírfalu

Olvasóink bizonyára jól ismerik a baj van Köpecen szólást, melynek eredtéről több feltevés született az évek során. Talán nem árthat felidézni azokat a történelmi eseményeket, amelyeket e széles körben ismert mondás eredetéhez kapcsolnak különféle kutatók.