Utasforgalom-bővülés

2021. június 9., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a koronavírus-járvány terjedésének lassulása és a korlátozások részleges feloldása nyomán februárhoz képest az ötszörösére nőtt, de még mindig csak 40 százalékát teszi ki a járvány előtti időszak adatainak – közölte Cosmin Peșteșan, a bukaresti repülőtereket kezelő állami vállalat vezérigazgatója.

  • Forrás: www.zf.ro
    Forrás: www.zf.ro

A vállalatvezető elmondta, hogy a múlt hét óta naponta 15–17 ezer utas veszi igénybe az otopeni-i légikikötőt, februárban mindössze napi háromezren utaztak. A vezérigazgató szerint a légitársaságok arra számítanak, hogy júliusban és augusztusban a napi utas­szám eléri a járvány előtti időszak forgalmának 75 százalékát. Ugyanakkor hozzátette, hogy a légitársaságok még nem adtak el ennyi jegyet, az utasok egyelőre kivárnak. A repülőtér vezetősége arra számít, hogy idén 6 millió utast fognak kiszolgálni. A koronavírus-járvány miatt tavaly 70 százalékkal, 4,4 millió főre csökkent a Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 2019-hez mérten, miután 2019-ben 6 százalékkal, 14,7 millióra nőtt az előző évhez képest.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2021-06-09: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Mit hoz a globális adóreform? (Adóügyek)

A társasági adóztatás globális reformjának előmozdításáról állapodtak meg Londonban a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénzügyminiszterei. A résztvevők által történelminek nevezett megállapodás szerint a felek alapelvként fogadják el a 15 százalékos társaságiadó-kulcs minimumát. Ugyanakkor az uniós tagállamokat tömörítő Tanács és az Európai Parlament tárgyalódelegációja is megállapodott abban, hogy a 750 millió euró feletti éves globális árbevétellel rendelkező multinacionális cégeket adózási transzparenciára kényszeríti.
2021-06-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Fogyasztunk

Nyolc éve nem látott mértékben, 42,8 százalékkal nőtt a fogyasztás áprilisban a tavalyi év hasonló hónapjához képest. Igaz, a járvány miatt tavaly áprilisban vezették be a legdrasztikusabb vásárlási korlátozásokat.