Fogyasztunk

2021. június 9., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Nyolc éve nem látott mértékben, 42,8 százalékkal nőtt a fogyasztás áprilisban a tavalyi év hasonló hónapjához képest. Igaz, a járvány miatt tavaly áprilisban vezették be a legdrasztikusabb vásárlási korlátozásokat.

  • Forrás: Ziarul Lumina
    Forrás: Ziarul Lumina

A Ziarul Financiar összeállítása szerint a legnagyobb mértékben a divatáru (ruha, cipő) kereskedelme nőtt, de a bútorok és háztartási gépek, az üzemanyag és a nem élelmiszeripari termékek forgalma is jelentősen növekedett, elsősorban az offline kereskedelemben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2867
szavazógép
2021-06-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Utasforgalom-bővülés

A bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér utasforgalma a koronavírus-járvány terjedésének lassulása és a korlátozások részleges feloldása nyomán februárhoz képest az ötszörösére nőtt, de még mindig csak 40 százalékát teszi ki a járvány előtti időszak adatainak – közölte Cosmin Peșteșan, a bukaresti repülőtereket kezelő állami vállalat vezérigazgatója.
2021-06-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Elsők

A tavalyi év negyedik negyedévéhez képest a bruttó hazai össztermék 2,8 százalékkal növekedett 2021 első negyedévében, ugyanakkor 0,2 százalékkal esett vissza 2020 hasonló időszakához képest – erősítette meg a korábbi becsléseket a statisztikai intézet.