KarateTörök Panka Youth League-győztes

2021. június 10., csütörtök, Sport

A Karate Világszövetség hosszú kihagyás után, június 5-én és 6-án Ciprus fővárosában, Limassolban rendezte meg a Youth League versenysorozat első állomását az ifjúsági korosztály számára. A megmérettetésre 37 ország 760 versenyzője nevezett, köztük két sepsiszentgyörgyi karatéka is. A Sport-All Sport Club és az MTK Budapest színeiben Török Panka (U14, -42 kg) és Gödri-Martis Huba (junior, -61 kg) tette próbára magát. A háromszéki sportolókat edzőjük, Vass Hunor kísérte el.

  • Vass Hunor, Török Panka és Gödri-Martis Huba
    Vass Hunor, Török Panka és Gödri-Martis Huba

Török Panka a verseny első napján lépett tatamira. Első meccsén magabiztosan diadalmaskodott a német Emily-Chiara Drehmann felett (8:0). Ezt követően fegyelmezettségének köszönhetően és az előre megbeszélt tervet tartva győzött a negyeddöntőben a ciprusi Evaggelia Makri (2:0), az elődöntőben az orosz Yana Shikorih (9:0) és a döntőben a horvát Aida Trstenjak (2:0) fölött.

„Panka eredménye több tekintetben egyedinek mondható, ugyanis úgy menetelt végig a mérkőzéseken, hogy az ellenfelei egy pontot sem szereztek. Sportolónk nevéhez fűződik Magyarország első aranyérme a Youth League versenyek történetében, amely egyben a sepsiszentgyörgyi klub első érme is ilyen rangos eseményről” – mondta Vass Hunor.

Gödri-Martis Huba egy nappal később szállt versenybe, az első körben a házigazdák egyik esélyesével csapott össze. A sepsiszentgyörgyi versenyzőt a fejre bevitt erős ütések miatt a bírók többször figyelmeztették, mígnem le is léptették. Mivel ciprusi ellenfele, Joannisz Kiriakou a következő mérkőzésen kikapott, Gödri-Martis a folytatásban vigaszágon sem bizonyíthatott.

„Az eddigi versenyéveink egyik legkiemelkedőbb eredménye klub- és nemzeti szinten egyaránt. Az elmúlt másfél esztendőt állandó edzésekkel, fáradhatatlan, tudatos és kitartó munkával töltöttük, amely meghozta gyümölcsét, és bízom benne, hogy a jövőben is jönnek majd a jobbnál jobb eredmények. Ezen a hétvégén a román országos stílusbajnokságon indítjuk 21 versenyzőnket, akik Buzău városában lépnek tatamira” – fogalmazott az edző.

A Sport-All Sport Club hálás a biztatásért és a gratulációkért, valamint köszöni az Orex, a Comert Ata, a Simiro, a Maravet, a Sport Világ, a Thermo Control, a Twins Construct, az MCC, a Real Job Solutions, a Papo, a Sebert Tehnologie, a Volk Automobile, a Tóth-Pál zálogház, a Totalterm és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2867
szavazógép
2021-06-10: Sport - :

Új autóval versenyez az Argeș Ralin Szabó Csongor (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és ugyancsak megyeszékhelyi navigátora, Marcus Andreoiu új autóval, egy Peugeot 208 R2-essel vág neki a hétvégi Argeș Ralinak, az országos ralibajnokság ötödik futamának. Az autócsere ellenére a háromszéki pilóta bizakodó, elsődleges célja, hogy teljesítse a bő 120 kilométernyi gyorsasági szakaszból álló viadalt.
2021-06-10: Sport - :

Döntetlennel hangoltak az Európa-bajnokságra (Labdarúgás)

A pénteken kezdődő, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott az ír csapattal kedden a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese így 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal várja a kontinensviadalt. Az olasz szakvezető a hajrában csereként beállt Schön Szabolcs személyében újoncot avatott.