AsztaliteniszBalkán-bajnoki aranyat nyert Canea-Kocsis András

2021. július 2., péntek, Sport

Az elmúlt hétvégén a bolgár Albena adott otthont a serdülő (13–15 év) és az ifjúsági (16–19 év) asztaliteniszezők számára kiírt Balkán-bajnokságnak, amelyről a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Canea-Kocsis András csapataranyéremmel tért haza. A román válogatott tagjaként a céhes városi pingpongozó egyéniben, fiú- és vegyes párosban is próbára tette magát a viadalon.

  • Canea-Kocsis András
    Canea-Kocsis András

A Canea-Kocsis András, Luca Oprea, Rareș Cueșdean és Podar Cristian összeállítású román válogatott remek napot fogott ki a Balkán-bajnokságon, hiszen a serdülő korosztályban mindenkit maga mögé utasítva szerzett aranyérmet. Canea-Kocsis és csapattársai 3–0-ra verték Albánia legjobbjait, majd szintén 3–0-ra győzték le a házigazdákat, és ennek a két sikernek köszönhetően feljutottak a főtáblára. Itt az első ellenfelük Görögország volt, amelyet ugyancsak 3–0-ra vertek, akárcsak elődöntőbeli ellenfelüket, Szerbiát. A fináléban Románia korábbi csoportellenfelével, Bulgáriával találkozott, ezúttal 3–1-re diadalmaskodtak a kis asztaliteniszezők. Harmadikok lettek a törökök és negyedikek a szerbek.

Sajnos, egyéniben nem szerepelt a legjobban Canea-Kocsis András, hiszen miután megverte selejtezőcsoportja kiemeltjét, három vereséget is elkönyvelt, így nem jutott fel a viadal főtáblájára. Fiúpárosban azonban Rareș Cueșdeannal a legjobb 16, míg vegyes párosban Andreea Băiașuval a legjobb 32 között zárt. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2090
szavazógép
2021-07-02: Sport - :

Több mérkőzést játszanak a következő idényben (Labdarúgás, 3. Liga)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága elfogadta a másod- és harmadosztályú bajnokságok 2021–2022. évi idényének lebonyolítási rendszerét. Háromszékről két csapat, a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsi OSK II. szerepel a pontvadászat következő szezonjában.
2021-07-02: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Csomakőrös, a forgácskalapos

Szitát szőttek ebben a faluban, de mára már kihalt ez a mesterség. Szitás Kőrös helyett maradt a hagyományos forgácskalap, azt is csak két család készíti. Mi Ferencz Sándort kerestük otthonában, és végül a sepsiszentgyörgyi piacon kaptuk lencsevégre feleségével, Veronkával.