Még negyvenmillió

2021. július 12., hétfő, Belföld

Újabb 40 millió lejjel egészítik ki a Roncsautó plusz program magánszemélyeknek szánt költségvetését – közölte a Környezetvédelmi Alap.

A Roncsautó plusz program keretében százszázalékosan elektromos és hibrid meghajtású járművek beszerzését támogatják. Eredetileg 200 millió lejes költségvetéssel hirdették meg a program magánszemélyeknek szóló részét, ez a keret azonban kevesebb mint két hónap alatt kimerült, így előbb 20 millió, most pedig újabb 40 millió lejjel egészítik ki a büdzsét. A százszázalékosan elektromos meghajtású járművek beszerzését 45 ezer lejjel, a plug-in hibridek vásárlását 20 ezer lejjel támogatják a program keretében. Amennyiben az igénylő lead egy régi személygépkocsit, és helyette új elektromos autót vásárol, megkapja a 7500 lejes értékjegyet és az ökobónuszt is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?










eredmények
szavazatok száma 960
szavazógép
2021-07-12: Belföld - :

Újabb mélypont

Újabb történelmi mélypontra süllyedt a lej az euróval szemben, a Román Nemzeti Bank által pénteken közzétett árfolyam szerint egy euró 4,9281 lejjel, azaz 0,13 banival (0,03 százalék) volt több, mint csütörtökön.
2021-07-12: Belföld - :

Kísérleti dolgozatjavítás

Kísérleti projektet indít jövőre az oktatási minisztérium az érettségi dolgozatok informatizált javításának tesztelésére – közölte Sorin Cîmpeanu tárcavezető.