Esélyegyenlőségi uniós stratégia

2021. július 22., csütörtök, Család

Az Európai Unióban megközelítőleg 87 millió ember él valamilyen fogyatékossággal. Az Európai Bizottság az esélyegyenlőségüket előmozdító stratégiát fogadott el.

A tízéves időtartamú, március 2-án elfogadott terv keretében a brüsszeli testület 2023 végéig egy EU-szerte érvényes fogyatékossági kártyát kíván bevezettetni, amely megkönnyítené a fogyatékossági státusz uniós tagállamok közötti kölcsönös elismerését, ezáltal is segítve az érintettek mozgáshoz való jogának gyakorlását. A bizottság iránymutatást dolgoz ki a fogyatékossággal élők önálló életvitelének elősegítésére, valamint az őket megillető szociális támogatások javítását célzó kezdeményezést indít.

A stratégia ezenkívül esélyegyenlőséget, diszkriminációmentességet kíván biztosítani az igazságszolgáltatáshoz, az oktatáshoz, a kultúrához, a sporthoz és a turizmushoz, illetve az egészségügyhöz való hozzáférés tekintetében. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-07-22: Család - :

Kockázati csoportok védettsége (Koronavírus)

A koronavírus elleni teljes beoltottság a kockázati csoportokat is hatékonyan védi a fertőzés ellen – közölte hétfőn a brit egészségügyi szolgálat (NHS) kutatása alapján az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).
2021-07-22: Család - :

Régi hangfelvételek a világhálón

Több mint 2600 digitalizált hangfelvételt tett online elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Hangtár elnevezésű digitális adatbázisban.