Augusztusban elkészül az új járda

2021. július 22., csütörtök, Közélet

Még egy kis szakaszon kell lerakni az új szegélyköveket, utána már aszfaltozzák a Lidl Áruház mögötti lakótömb belső sétányait Sepsiszentgyörgyön – ígéri Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

Az 1918. december 1., a Sport, a Nárcisz és a Gyöngyvirág utca által határolt területről van szó, ahol már régebb elkezdték a tömbházak közötti járdák rendbetételét. Közben a város alkalmazásában levő utászok másutt is dolgoztak, a munka nagy része már megvan, a járdákat lekövezték, lehengerelték, közlekedni lehet – ami pedig hátravan, azt nemsokára befejezik, így augusztusban várhatóan az aszfaltozásra is sor kerül, ez két-három napot vesz majd fel. Közben befejezték az aszfaltozást az Egészségügy sétány, a Benedek Elek utca és az Ifjúság sétány tömbházai között is, ott az úttestet és a járdákat is újraburkolták, jelenleg kisebb javításokat eszközölnek néhány helyen – a szegélyköveknél vagy ahol a garázsok ajtaja nem nyílik az új aszfaltréteg miatt. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1004
szavazógép
2021-07-22: Közélet - :

Beiktatták az új polgármestert

Beiktatták tisztségébe Uzon község új polgármesterét. Bordás Enikő az önkormányzati képviselőtestület keddi alkalmi ülésén Ráduly István, Kovászna megyei kormánymegbízott valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke jelenlétében tette le az esküt.
2021-07-22: Közélet - :

Cseppnyi tengeri hangulat

Ötödik alkalommal festik újra a #SEPSI óriásbetűket Sepsiszentgyörgy főterén: a gyermeknapon felkerült színes gyermekkéz-lenyomatok után most egy helybeli cég két helybeli grafikus munkáját festette meg.