Így is lehet

2021. augusztus 27., péntek, Nyílttér

Több mint másfél éves kihagyás után és nagyon sok nehézség közepette sikerült beutaltatnom magam a kovásznai kórházba érrendszeri kezelésre.

A megyei kórházba semmiképp sem lehetett, mert a régi épület teljes felújítás alatt van. Szabó Réka belgyógyász főorvostól kértem útmutatást, ő pedig Rápolti Emese doktornőhöz irányított, akitől kaptam is időpontot, és amikor odamentem, kellemes meglepetésben volt részem: még aznap délután elvégeztek bizonyos vizsgálatokat, és megkezdték a perfúziós kezelést.

A Semmel Károly főorvos által vezetett osztályra fektettek be, a kezelőorvosom Rápolti Emese maradt, akinek hozzáállását, kedvességét, gondoskodását csak dicsérni tudom. Nemcsak az állapotomról érdeklődött mindennap, hanem arról is, hogy van-e panaszom valakire. De nem volt, mert a takarítónőtől a főorvosig mindenki nagyon kedves volt, ilyen rendet és tisztaságot pedig nem mindenütt látni. A szobámban külön fürdő és televízió is volt, így nem is unatkoztam.

Ilyen bánásmódban nemigen van része egy betegnek máshol, legalábbis saját tapasztalatom szerint, ezért is érdemes a jó példát nyilvánosságra hozni.

Csia Béla, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2021-08-27: Nyílttér - :

Kiállunk leváltott vezetőnk mellett

A Romániai Volt Politikai Foglyok Országos Szövetsége augusztus 4–5-én Kolozsváron tartotta rendkívüli országos kongresszusát, melynek fő napirendi pontja az alapszabály módosítása volt oly módon, hogy az 1990/118-as kárpótlási törvény által biztosított jogok alapján a gyermekek is teljes jogú tagok lehessenek a szervezetben.
2021-08-27: Nyílttér - :

Mentortábor a Madarasi Hargitán

Augusztusban tartotta meg a #youthfocus programban részt vevő felnőtt önkéntesek összerázó táborát a Turul Iroda a Madarasi Hargitán. A háromnapos program során a résztvevők ismerkedtek, túráztak, különféle műhelymunkákon vettek részt, amelyek segítségével egy stabilabb csapattá alakulhattak.