Mentortábor a Madarasi Hargitán

2021. augusztus 27., péntek, Nyílttér

Augusztusban tartotta meg a #youthfocus programban részt vevő felnőtt önkéntesek összerázó táborát a Turul Iroda a Madarasi Hargitán. A háromnapos program során a résztvevők ismerkedtek, túráztak, különféle műhelymunkákon vettek részt, amelyek segítségével egy stabilabb csapattá alakulhattak.

„Fontos, hogy egy jól működő csapatban dolgozhassunk, és az önkéntesen befektetett munka élvezet legyen számunkra, ezért is tettük a #youthfocus programunk egy fontos állomásának a csapatépítő hétvégét” – emelte ki Furus Levente, az egyesület elnöke. Az ismerkedésen túl az egyesület nagy hangsúlyt fektetett az egymás közötti kommunikáció gördülékeny folyamatának kialakítására is, így a résztvevők a tábor másnapját (a reggeli után) többórás kommunikációs workshoppal kezdték, amelyet Prezsmer Boglárka tartott, majd túrával folytatták a Szökő-vízeséshez.

Az egyesület célja, hogy a projekt zökkenőmentesen működjön mindhárom városban, ezért a tábor utolsó napján hosszabb megbeszélésen tisztázták a mentorok feladatköreit, ugyanakkor minden szükséges adminisztrációs munkát elvégeztek, továbbá meghatározták és leszögezték a program következő lépéseit.

A projektet a Turul Iroda az izlandi SEEDS (SEE beyonDborderS) egyesülettel, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiummal, illetve a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolával, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceummal és a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesülettel közösen valósítja meg a romániai Active Citizens Fund program – Norvégia, Liechtenstein és Izland pénzügyi támogatásával. A projekt célja a közösségi részvétel növelése, valamint az állampolgári és vezetői készségek fejlesztése 24 hónapon keresztül Kovászna megye három helységében (Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely), 75 fiatal körében, különböző oktatási és tudatossági tevékenységekbe való bevonás révén.

Az Active Citizens Fund Románia programot az Európai Gazdasági Térség (EGT) és a Norvég Alap 2014–2021 között finanszírozza. A támogatások általános célja a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam, valamint az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A programot a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Partnerségi Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrás Központja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és a FMO (az EGT és a Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kijelölt konzorcium kezeli.

Az Active Citizens Fund Románia célja a civil társadalom és az aktív polgári magatartás megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok képességeinek növelése. A program 46 millió euró összköltségvetéssel a civil szektor hosszú távú fenntarthatóságának és képességei­nek fejlesztését tűzte ki célul, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív állampolgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az Izland, Liechtenstein és Norvégia adományozó államokkal fenntartott kétoldalú kapcsolatokat.

Turulmadár Ifjúsági Iroda

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2021-08-27: Nyílttér - :

Így is lehet

Több mint másfél éves kihagyás után és nagyon sok nehézség közepette sikerült beutaltatnom magam a kovásznai kórházba érrendszeri kezelésre.
2021-08-27: Belföld - :

Hat ezrelék a küszöb (Tanévkezdési forgatókönyv)

A tanintézmények szeptember 13-án fizikai jelenléttel kezdik az új tanévet, és mindaddig járni fognak iskolába, óvodába a diákok, óvodások, míg a fertőzöttségi mutató el nem éri a hat ezreléket, ezután azon a településen áttérnek az online oktatásra – közölte tegnap Klaus Iohannis, miután az egészségügyi rendszer felkészültségéről és a tanév kezdéséről egyeztetett a két szaktárca vezetőjével.