Nagyon dolgoznak Nagyborosnyón

2021. szeptember 16., csütörtök, Közélet

Nagy munkálat zajlik Nagyborosnyón: megkezdték a falun áthaladó főutat szegélyező vízelvezető sáncok betonozását. A munkálatot a megyei tanács rendelte meg – tudtuk meg Ilie Nicolae polgármestertől. A község saját erőforrásokból is végez beruházásokat.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A központban lévő egykori szövetkezeti üzlet elől, másik oldalon az orvosi rendelőtől kezdték meg a sánc kiásását, egészen a falu végén lévő imaházig mélyítik a medret. Ezt követően kibetonozzák a sáncot. A falu területén a kisborosnyói kijáratig is betonozzák a vízelvezető árkokat. A munkálatot egy Szatmár megyei cég végzi.

Ezt követően egyik oldalról a kovásznai útkereszteződés és a falu bejárata, valamint a kisborosnyói kijárat és Nagypatak között újítják fel a vízelvezető sáncokat, ez utóbbi munkát a megyei útügy és egy magáncég kivitelezi – számolt be a polgármester.

A tervek szerint a hónap végén átadják a Nagyborosnyón megépített ravatalozóházat. Hátravan még a víz bevezetése. A parkkal szemben, a piaci elárusítóhelyek mellett fúrtak egy 13 méter mély kutat, onnan szivattyúval pumpálják a vizet a ravatalozóhoz, most ezen dolgoznak – részletezte Ilie Nicolae.

Lécfalván is zajlik a munka, ott a kultúrotthon mellett a szabadtéri színpad födémét építik – tudtuk meg az elöljárótól.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-09-16: Közélet - Iochom István:

Folytatódhat a Szent Mihály-hegyi műemlék templom felújítása

A bürokrácia útvesztői miatt kissé megkésve, 2020. július elsején végre elkezdődött a Szent Mihály-hegyi műemlék templom és épületegyüttesének felújítása. A munka hamar le is állt, ám most úgy tűnik, újra beindul a felújítás.
2021-09-16: Közélet - Bokor Gábor:

Értelmes szempárok a műhelymunkán (Kovászna)

Jeles kiállításra készül a kovásznai Kádár László Képtár: szombat délután hatkor nyitják meg Szigeti G. Csongor képzőművész egyéni tárlatát. A művész napok óta Kovásznán tartózkodik, installációinak előkészítésén dolgozik. Szombaton azonban műhelymunkára is volt ideje, fiatalokkal osztott meg a vizuális művészettel kapcsolatos tudnivalókat. Tizennégy fiatal volt jelen a képtár termeiben, de a gyakorlati munka a város egész területét befogta.