Járványhelyzet HáromszékenNövekszik a fertőzöttek száma

2021. szeptember 16., csütörtök, Közélet

Az Országos Közegészségügyi Intézet tegnapi adatai szerint az utóbbi huszonnégy órában húsz új koronavírusos esetet jegyeztek Kovászna megyében, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 55. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban 14 igazoltan fertőzött beteget ápolnak, egyet kritikus állapotban az intenzív terápián.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A járvány kezdete óta Háromszéken 8665 igazoltan fertőzött esetet jegyeztek, ebből szeptemberben nyolcvanat, ami a június–augusztus közötti átlag sokszorosa. Az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma 0,24, a települések közül Bodokon legnagyobb (1,12), ahol három fertőzöttről tudnak hivatalosan, de az új megbetegedések számát tekintve Sepsiszentgyörgy vezet harmincegy nyilvántartott esettel, ellenben itt az ezer lakosra vetített előfordulás csak 0,49. Említetteken kívül még tizenegy településen vannak aktív esetek, ezek a számok óráról órára változhatnak, miként a megyei összesítő is.

A megyei kórházban fekvő tizennégy COVID-19 vírussal fertőzött betegből tizenhármat a fertőzőosztályon ápolnak, egy páciens intenzív terápiára szorul, egyikük sem kapott koronavírus elleni védőoltást – közölte az intézmény vezetősége. Az elmúlt hét nap alatt a kórházat három páciens hagyta el, akit COVID-19 diagnózissal kezeltek, egy haláleset történt, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel, egy 82 éves Kovászna megyei páciensről van szó.

A helyi kormányhivatal tájékoztatása szerint az oltási kampány kezdete óta megyénkben 76 845 dózis oltást használtak fel, 33 455 személy kapta meg az oltás második adagját is, 5368 személyt a családorvosok egydózisú vakcinával immunizáltak.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-09-16: Jegyzet - László Zsuzsa:

Aquincumi séta

A címet az LGT 1977-es Mindenki másképp csinálja lemezéről „csórtam’’. A lemezt én évekkel később kaptam meg, de akkor kellőképpen rongyosra is nyűttem.
2021-09-16: Közélet - Fekete Réka:

Megkezdték a tanítást (Sapientia)

Három szakkal, köztük az idén induló művészeti képzéssel kezdi meg az új tanévet a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja. A jövő keddi ünnepélyes tanévnyitót megelőzően a felvételi eredményeiről és a kezdésre való felkészülésről érdeklődtünk a helyi felsőfokú tanintézményben.