A Dominikai Köztársaságba készül az M Studio

2021. szeptember 17., péntek, Közélet

Miután ma és holnap este a bukaresti Linotip Független Táncközpont látja vendégül a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház LIFT és Pappa mia! című előadásait, október elején a Santo Domingó-i táncfesztiválon mutatkozik be
a társulat.

  • Fotó: Barabás Zsolt
    Fotó: Barabás Zsolt

A Linotip Független Táncközpont Bukarest egyik legfontosabb, kortárs tánccal foglalkozó, illetve kortárs táncprodukciókat befogadó központja. Alakulásuk óta nagy hatással vannak a hazai és a nemzetközi kortárs táncszcéna fejlődésére, és nagy szerepet játszanak annak népszerűsítésében is. Az M Studio két Fehér Ferenc-előadással mutatkozik be a fővárosi nézőknek: ma a Pappa mia!, holnap pedig a LIFT című előadást láthatja a bukaresti közönség.

Románia, Magyarország, Bulgária, Horvátország, Németország, Lengyelország és Irán után ezúttal a Dominikai Köztársaságba is meghívást kapott a LIFT, október 1–8. között utazik a társulat a Karib-tengeri szigetországba, a Santo Domingó-i Edanco Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválra. A nagy hagyományú rendezvény a közép-amerikai régió meghatározó kortárs táncprodukcióinak bemutatásán túl az évek során számos előadást látott vendégül Kanadából, Kolumbiából, az Egyesült Királyságból, Spanyolországból, Finnországból, Horvátországból. Romániai társulat most kapott először meghívást a seregszemlére. Az M Studio előadását október 2-án és 3-án láthatják a nézők a Manuel Rueda előadóteremben. (nbs)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-09-17: Közélet - Nagy B. Sándor:

Miniévad pályakezdő rendezők előadásaiból

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kiemelt figyelemmel követi a fiatal színházi alkotók tevékenységét, közülük többnek is lehetőséget kínált a megmutatkozásra, és ebbe a több éve tartó folyamatba illeszkedik bele az a tegnap kezdődött és hétfőig tartó miniévad, mely során a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pályakezdő rendezői mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi közönségnek. Mindannyian Bocsárdi László rendezői osztályának harmadéves hallgatói.
2021-09-17: Közélet - Bokor Gábor:

Sertéspestis-gócpontok Háromszéken

Újból megjelent megyénkben az afrikai sertéspestis. A bukaresti Állategészségügyi és Diagnosztikai Intézetbe küldött minták alapján bebizonyosodott, hogy Uzonfüzesen két gazdaságban, Bácsteleken egy gazdaságban fertőződtek meg sertések – közölte a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője, dr. Örsi Csaba. A három gazdaságban található teljes sertésállományt elpusztították, eltemették, majd a tartóhelyeken fertőtlenítettek. Tegnapig nem azonosítottak újabb gócpontokat Háromszéken.