Fűtéstámogatás novembertől

2021. szeptember 17., péntek, Belföld

Klaus Iohannis államelnök tegnap kihirdette a kiszolgáltatott energiafogyasztók védelméről szóló törvényt.

A képviselőház szeptember 7-én fogadta el döntő házként a törvénytervezetet, amely november elsejétől lép hatályba. Mint arról korábban beszámoltunk, a jogszabály szerint az egészségi állapotuk, alacsony jövedelmük miatt szociálisan rászorulónak minősülő vagy energetikai szempontból elszigetelt területen élő családok, illetve egyedül élő személyek a lakásuk fűtéséhez használt energiahordozótól, illetve jövedelmüktől függően részesülhetnek segítségben. Gázfűtéses lakások esetében a havi 250 lejnél, a villanyárammal fűtött lakások esetében az 500 lejnél, a szilárd vagy folyékony tüzelőanyagú fűtés esetében pedig a 160 lejnél nem nagyobb energiaszámla kifizetését minősíti támogathatónak a törvény. A havi nettó átlagjövedelem, amelynek erejéig fűtéstámogatást nyújtanak családok esetében 1386 lej/fő, illetve 2053 lej az egyedülálló személy esetében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2021-09-17: Belföld - :

Fejlesztésekkel a szülőföldön maradásért

Fejlesztésekkel tartaná szülőföldjükön a romániai magyarokat az RMDSZ Önkormányzati Konferenciája. A csaknem kétszáz önkormányzati vezetőt tömörítő testület tegnap, egy nappal az RMDSZ kongresszusa előtt ülésezett Marosvásárhelyen. Az ülés zárónyilatkozatát az RMDSZ közölte honlapján.
2021-09-17: Belföld - :

Délutáni oktatás szórványiskolákban

Szeptember végétől ötven helyszínen indul a délutáni oktatási program a magyar tagozatos iskolákban az új tanévben – ismertette a programot lebonyolító Iskola Alapítvány.