Új szippantó a Közüzemeknél

2021. október 12., kedd, Közélet

Nagy kapacitású szippantós autóval bővítette gépparkját a Közüzemek Rt. A vízszolgáltató közleménye szerint a jármű tartályának űrtartalma 11 köbméter. Kozsokár Attila igazgató elmondta, szükséges beruházásról van szó, hiszen a társaság haszongépjárművei „elfáradtak”, emiatt ilyen téren is kell a frissítés.

A nyáron a szolgáltatónak több alkalommal is szüksége lett volna további szippantóra, ezt a hiányosságot most sikerült pótolni. „Mivel egy új szippantóautó nem fért bele a költségvetésbe, köztes megoldást alkalmaztunk: egy 2011-es MAN teherautóra szerelt, új felépítménnyel ellátott autót vettünk. Ez az első ilyen módon beszerzett gépünk” – nyilatkozta az igazgató. Megjegyezte: az, hogy maga a jármű használt, nem jelent gondot, a felépítmény viszont új, és erre garancia is van. „Számunkra ez az utóbbi fontosabb, ha eldugul valahol a szennyvízcsatorna, fontos, hogy időben tudjunk reagálni” – fogalmazott Kozsokár. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1786
szavazógép
2021-10-12: Közélet - Fekete Réka:

Alacsony az oltási kedv a háromszéki iskolákban

A megyei tanfelügyelőség által az iskoláktól összegyűjtött kérdőívek alapján a 3500 nyilatkozó szülőből mindössze hetvenheten válaszolták azt, beleegyeznek, hogy 12 év fölötti gyermekük megkapja a koronavírus elleni védőoltást – közölte lapunk érdeklődésére Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője.
2021-10-12: Közélet - Hecser László:

Az elhurcolt zsidókra emlékeztek

A romániai holokauszt emléknapján, szombaton a sepsiszentgyörgyi Fogolyán-háznál (a mai prefektúra épülete) jelképes részvétel mellett emlékeztek meg a Sepsiszentgyörgyről és Háromszékről elhurcolt zsidókról. Szotyori-Nagy Áron a Jad Vasem Intézet által elismert dr. Fogolyán Miklós emberségességét emelte ki, Herman Rosner pedig az azokban a vészterhes időkben elhurcolt 750 emberről beszélt, akik közül 611 soha nem tért haza.