Szaktáborban a drámás diákok

2021. október 19., kedd, Közélet

Antigoné – ahogyan mi látjuk munkacímmel színházi tábort szervezett az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. Az esemény a héten, október 11–17. között zajlik a sepsikőröspataki Virágos Csárda Panzióban.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

A projekt célja annak a munkának és próbafolyamatnak az elmélyítése, mely során egy kísérleti színházi előadás születik Fazakas Misi rendezésében. A társulatvezető és Mucha Oszkár osonós színész által vezetett próbákon és műhelyfoglalkozásokon a drámás diákok Szophoklész Antigoné című drámájából kiindulva a szabadság, a hit, az önmagunkért való kiállás témáit járják körül, és lehetőséget kapnak különböző színházi formák által is megfogalmazni látásmódjukat. Az Osonó Színházműhely társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett drámatagozaton moduláris és nonformális szak­mai oktatás zajlik. A szakmai képzésen és tehetségápoláson túl a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége kibontakozhat és fejlődhet. Ebbe a törekvésbe illeszkedik be a mostani szaktábor is. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2021-10-19: Közélet - Nagy B. Sándor:

Szoros volt a fiatal rendezők vetélkedője

Örültek, hogy a járványhelyzet még megengedte nekik, hogy élő közönség előtt tudják megtartani a DbutanT Fesztivál idei kiadását, egy online rendezvény sokkal személytelenebb és érdektelenebb lett volna – mondta el lapunknak Anna Maria Popa, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház igazgatónője a rendezvényről, melynek szombati zárónapján két fiatal rendezőt díjaztak.
2021-10-19: Kármentő - Bokor Gábor:

Eljött az önbíráskodás ideje

Először csak suttogták. Aztán beszélni kezdtek róla. Végül tisztán kijelentették: ha a hatóságok semmit nem tesznek, saját kézbe veszik az igazságszolgáltatást. Mármint azok, akiknek életét megkeserítették, javaikat tönkretették, állataikat elpusztították – a medvék –, mert erről van szó.