Szakértői bizottság már van

2007. július 19., csütörtök, Világfigyelő
Döntött a magyar kormány annak a független szakértői bizottságnak a felállításáról, amely az állambiztonsági iratátadás törvényben szabályozott eljárásának megvalósulását elemzi és értékeli — jelentette be Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón.

Hangsúlyozta: olyan helyzetet akar teremteni a kormány, hogy le lehessen zárni a múltat és az ügynökügyeket. Tájékoztatása szerint a bizottság elnökét, Kenedi Jánost már felkérte a miniszterelnök, a hat további tagról a következő napokban születik döntés. ,,Öt év telt el eredménytelenül" — így összegezte Balsai István fideszes képviselő a kormánydöntést. A politikus a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva közölte: ennyi idő alatt sem sikerült a szükséges iratok átadását elvégezni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2007-07-19: Belföld - Páljános Mária:

Belföldi hírek

Elmarasztalták az RMDSZ-t
Vasile Puşcaş SZDP-képviselő tegnap kijelentette: ,,Bizonyos romániai alakulatok már elkezdték a kampányt az EP-választásokra, de nem Romániában, hanem Strasbourgban és Brüsszelben. Ismert az RMDSZ európai parlamenti képviselői csoportjának akciója, amellyel a kolozsvári Babeş—Bolyai Tudományegyetem nyelvi alapon történő megosztását szeretnék elérni, bár az intézmény háromnyelvű."
2007-07-19: Világfigyelő - x:

Igen mindkét népszavazási kezdeményezésre

Az Országos Választási Bizottság tegnap esti ülésén hitelesítette a Fidesz—KDNP három népszavazási kérdését: a testület hat igennel, három nemmel engedte át az egészségügyi intézmények privatizációjáról szóló népszavazási kezdeményezést, hét igennel a gyógyszerek csak patikában való árusításáról szóló kérdés hitelesítését és egy ellenszavazattal a termőföld elővásárlási jogáról szólót. A három fideszes—KDNP-s kezdeményezés hitelesítése után a bizottság megvitatta és elfogadta a három megegyező témájú, ellentétes tartalmú kérdést is, amelyet Kálmán László nyelvész nyújtott be.