Az utca hangja

2008. november 21., péntek, Nyílttér
N. N., Sepsiszentgyörgy. Olvasom a Háromszékben, hogy a volt képviselői irodavezető, Papp Attila az RMDSZ egyik szenátorjelöltje (Brăila megyében). Volt neki egy vállalkozása, egy kis üzlete is, ahol én is dolgoztam egy évig. Azért vett fel, mert az állam egyévi minimálbérrel támogatta a 45 éven felüli munkanélküliek alkalmazását, azzal a feltétellel, hogy a munkaszerződést két évig nem szabad felbontani.

Ő azonban a szubvenció lejártával kidobott, sőt, még adósom is maradt három hónapi fizetésemmel. Azóta eltelt bő másfél év, a peremet is megnyertem, de pénzt nem kaptam, pedig mindenhová elmentem, még az RMDSZ-hez is, ahol megígérték, hogy közbenjárnak, és próbálkoztak is, de eredmény nélkül. Közben a cég is ide-oda költözött, és már csak papíron létezik, utánanéztem, nincs sem felszámolás, sem csődeljárás alatt. Telefonon is próbáltam felvenni a kapcsolatot volt munkaadómmal, de mindig kikapcsol, mikor keresem. Nos, nekem az RMDSZ-szel semmi egyéb bajom nincs, de nem tudom, hogy jelölnek ilyen embereket a parlamentbe, amikor már most is olyan törvények vannak, amelyek megszegése semmilyen következményekkel nem jár rájuk nézve. Hát ezért menjünk el szavazni?

BERKI JÁNOS, Kézdivásárhely. Meglepődve fedeztem fel nevemet a múlt heti Nyílttér rovatuk egyik, Az utca hangjában közölt levelében. Nem vitás, hogy aláírtam a Bokor Tibor iskolaigazgatóval kapcsolatos levelet, de azt előzőleg nem olvastam el, nekem azt mondta az, aki aláíratta velem, hogy a zöldövezeti illeték eltörléséről van szó, azt akarják elérni. Szabályosan félrevezettek, amikor aláíratták velem a kézzel írott levelet.

NAGY IMRE, Sepsiszentgyörgy. Felháborodottan olvasom, hogy a Háromszék napilapot az utcára akarják dobni. Nem tudom, kinek az ötlete, de gyanítom, hogy az RMDSZ megyei vezetőinek szálka a szemükben — úgy látszik, elfelejtették, hogy a rendszerváltás idején mindnyájunk örömére jelent meg, és azóta is részrehajlás nélkül tájékoztat a falvainkban, városainkban, az országban és a világban történt eseményekről. Mindnyájan tudjuk, hogy a Háromszék a Megyei Tükör jogutódja, amely nehezen vészelte át a kommunista rendszer gyalázatos megszorításait.

BODÓ IMRE, GYERGYAI IMRE, BIDIGA JÓZSEF, BIDIGA LÁSZLÓ, VÉN ZSÓFIA, ZSIGMOND EMÍLIA, KOVÁCS ÁRPÁD, BAKA VALÉR, Kézdivásárhely. Az RMDSZ központi és megyei vezetői által önkényesen szétosztott költségvetés-kiigazítási összegekből városunknak kevesebb jutott, mint egyes RMDSZ-fennhatóság alatt levő falvaknak, polgármesterünk pedig nem is vehetett részt az elosztáson, mert — valószínűleg, előre megfontolt szándékkal — meg sem hívták a felső-háromszéki településvezetők találkozójára. Valahogy el kellene kerülnünk, hogy Barót sorsára jussunk, amely évek óta egy fityinget sem kapott, és most egy román képviselő emelt szót az érdekében a kormánynál. Közben a parlamenti jelöltek arra biztatnak, hogy szavazzunk az RMDSZ-re, mert a függetlenekre leadott szavazatok elvesznek, illetve a román pártok nyeregbe jutását segítik elő. És az az Olosz Gergely biztat minket becsületes munkára, akinek a mesterségesen, maffiacégekkel felsrófolt energiaárakat köszönhetjük, és aki igencsak botrányosan lépett be a politikába.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2008-11-21: Közélet - x:

Elbontják az Olt-pallót

Az immár néhány éve életveszélyessé vált Olt-palló elbontásáról döntött a városvezetés — közölte Sepsiszentgyörgy polgármestere.
2008-11-21: Nyílttér - x:

A pénzek elosztásáról: Támogatom Kézdivásárhelyt

Tisztelt olvasók, kedves kézdivásárhelyiek!
Nem szokásom a rosszindulatú, vádaskodó állításokra és pletykákra válaszolni, viszont nem tűrhetem, hogy egyesek folyamatosan félretájékoztatják a lakosságot. Az elmúlt napokban, hetekben azzal ,,mérgezték" a köz véleményét, hogy Kézdivásárhelyt hátrányba szorították a helyhatósági választás után.