A pénzek elosztásáról: Támogatom Kézdivásárhelyt

2008. november 21., péntek, Nyílttér
Tisztelt olvasók, kedves kézdivásárhelyiek!

Nem szokásom a rosszindulatú, vádaskodó állításokra és pletykákra válaszolni, viszont nem tűrhetem, hogy egyesek folyamatosan félretájékoztatják a lakosságot. Az elmúlt napokban, hetekben azzal ,,mérgezték" a köz véleményét, hogy Kézdivásárhelyt hátrányba szorították a helyhatósági választás után.

Szüleim arra tanítottak, hogy a köntörfalazás helyett jobb az egyenes beszéd. Gondolom, hogy más is így van ezzel. Éppen ezért néhány számadattal szeretném helyére tenni a ,,savanyúszőlő-táborban" lévők rágalmait.

Kézdivásárhelyen továbbra is támogatjuk a beruházásokat. Támogatjuk a várost és annak intézményeit. Ennek szellemében a román kormány (amelyben 28 százalékos RMDSZ-részvétel van) és a fejlesztési minisztérium (amelynek RMDSZ-es miniszterét úgy hívják, hogy Borbély László) a helyhatósági választás után a következő összegekkel támogatta a várost:

— a Református Kollégium részére 2 milliárd régi lej

— a Gábor Áron Szakközépiskolánál épülő campus folytatására 4 milliárd régi lej,

— a Nagy Mózes Gimnázium részére 2 milliárd régi lej

— a Vágóhíd utcában az ANL-program keretében épülő, 24 lakrészes házak építésére 20 milliárd régi lej

— a Municípiumi Kórház adóssága törlesztésére 1 milliárd régi lej

— a jégpálya munkálatai folytatására 1 milliárd régi lej.

Ez, ha összeadjuk, 30 milliárd lejt jelent négy hónap alatt a város intézményei számára. Nem egy, nem kettő, hanem: 30 milliárd! Mindezt azután, hogy a város vezetése teljesen — polgármester, alpolgármester, tanácsi többség, minden bizottság vezetése — az MPP kezében van.

Ezek mind célirányos, konkrét rendeltetésű támogatások. Olyan pénz nincs, amit a polgármester a saját kénye-kedve szerint oszt szét.

A nagy beruházások, az intézmények fejlesztése továbbra is folyamatos lesz, ha az RMDSZ kormányon marad. A helyi beruházások (pl. utak, utcák javítása, játszóterek, parkolók kialakítása) továbbra is a helyi költségvetésből történnek. Persze, ha jó gazdák a város vezetői.

A továbbiakban is latba vetem minden befolyásomat azért, hogy a megye települései — és köztük az a város, amelyet szeretek és ahol élek — fejlődhessenek. Ebben nem fognak megakadályozni a gyűlölködő ,,bezzegek" sem.

TAMÁS SÁNDOR,

a Kovászna Megyei Tanács elnöke

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2008-11-21: Nyílttér - x:

Az utca hangja

N. N., Sepsiszentgyörgy. Olvasom a Háromszékben, hogy a volt képviselői irodavezető, Papp Attila az RMDSZ egyik szenátorjelöltje (Brăila megyében). Volt neki egy vállalkozása, egy kis üzlete is, ahol én is dolgoztam egy évig. Azért vett fel, mert az állam egyévi minimálbérrel támogatta a 45 éven felüli munkanélküliek alkalmazását, azzal a feltétellel, hogy a munkaszerződést két évig nem szabad felbontani.
2008-11-21: Nyílttér - x:

A pénzek elosztásáról: Meg kell találnunk a közös utat

Tamás Sándornak, a Kovászna Megyei Tanács elnökének nyílt levelére válaszolva mindenképpen be kell ismernem, hogy a céhes városnak juttatott összegek az általa felsoroltak, ez tény és való, ezeket az adatokat nem tudom megcáfolni, ez így van.